Serambi Emas HQ is on Facebook.
To connect with Serambi, sign up for Facebook today.
Current City and Hometown
About Serambi
 • Emas Pelaburan Sepanjang Zaman. Mari Berkongsi Maklumat Bersama Kami.

  Kami Menawarkan Pelbagai Pilihan Emas Yang Telah Ditempa (Gold Bar) Yang Diiktiraf Oleh Pasaran Bulion Di Malaysia.

  Produk Kami Ini Dihasilkan Oleh Pengilang Emas Yang Diiktiraf Dunia Dengan Ketulenan 999.9. Terdapat Di Dalam Pelbagai Saiz & Bentuk Untuk Memenuhi Keperluan Pelanggan.

  Kepada Mereka Yang Ingin Memiliki Emas, Tetapi Masih Kekurangan Modal, Anda Masih Mampu Memiliki 100gm gold bar .9999 Dengan Hanya Membayar serendah RM5000 (30%) Harga Dari Wang Anda, Manakala Baki 70% Akan Dibayar Oleh Ar- Rahnu. Anda Boleh Membayar Secara Ansuran Kemudiannya Kepada Ar- Rahnu sehinga selesai dan menjadi hakmilik mutlak.
Favorite Quotes
 • Falsafah Emas Melayu

  Sejarah dunia emas amat berwarna warni dengan jatuh dan bangun peradaban manusia itu sendiri. Tamadun sesebuah negara bergemerlapan dengan kebangkitan emas dan selepas itu ditelan bumi kerana ketamakan serta sifat lupa diri kepada Yang Maha Esa sehingga manusia itu sendiri bila mana di beri emas segunung maka nak lagi segunung dan akhirnya sanggup mengaku dirinya itu tuhan. Nauzubillah Hi Min Dzolik...

  Tuhan mengurniakan hasil bumi yang kaya dengan hasil mineralnya untuk kegunaan Ummah dan bersyukur kepadaNya. Balasan Tuhan kepada manusia yang lupa diri banyak dicatat di dalam Al Quran. Di mana Al Quran itu sendiri adalah Kalam Tuhan dan ianya termasuk di dalam Rukun Iman.

  Emas berada di tempatnya sendiri. kebangkitan emas dalam sistem kewangan sesebuah negara ianya hanya simpanan dan sandaran untuk membangunkan Ummah dan mencipta tamadun manusia yang menyimpannya. Umat Islam hari ini tidak perlu menunding jari kepada sesiapa. Jika Ummah itu sendiri ada kesedaran untuk menyimpan emas dengan sendirinya, maka ia telah mencipta tamadun untuk dirinya, keluarganya, masyarakatnya dan negaranya.

  Di dunia yang sementara ini, sedarlah bahawa akhirat itulah yang kekal selamanya. Marilah kita saudara-saudaraku di atas persaudaraan melayu dan muslim brotherhood bersama-sama kita bangkit untuk memiliki emas walaupun hanya 100 gram, dengan menyimpan emas dan menjadikannya sandaran dalam kewangan keluarga dan masyarakat kita akan lebih maju kehadapan daripada bangsa-bangsa lain di dunia ini.

  Bangsa melayu akan mencipta peradabannya sendiri dengan aman dan menjadi contoh teladan kepada Umat Islam di seluruh dunia. Kesederhanaan, budi bahasa & sopan santun yang ada pada bangsa melayu menjadikan mereka bangsa yang terpilih untuk memiliki kekayaan dunia dan seterusnya mengagihkan kekayaan itu kepada umat di dunia demi mencari kekayaan di akhirat.

  Setiap makhluk ada rohnya, kesan emas ke atas manusia sehingga lelaki tidak boleh memakainya. Hanya perempuan sahaja yang dibenarkan dan sekiranya kita menyimpannya, maka 2.5% bila cukup haul dan nisbahnya ada hak orang lain ke atas emas yang disimpan.

  Apakah hikmah menyimpan emas?

  Marilah saudaraku, marilah kita mulakan peradaban bangsa Melayu dengan menyimpan emas walau 100gram sebagai permulaan tanpa kita sedari kita telah merubah peradaban bangsa Melayu itu sendiri. Persaudaran yang lahir dari membayar zakat emas amat besar hikmahnya.Emas yang hanya di simpan dan menjadi sandaran kepada sistem kewangan menjadikan bangsa Melayu itu mengamalkan kesederhanan dalam kehidupan di atas zakat yang di keluarkan.

  Etika persaudaran yang lahir dari kesederhanaan dalam kehidupan bangsa Melayu akan memimpin umat manusia ke jalan yang diredhai Tuhan.

Favorites

Contact Information
 • No contact info to show