FIND US
Ribnjak 3
Zagreb, Croatia
Call +385 1 8895 110
HOURS
clock
Closed Now
BUSINESS INFO
Launched on June 25, 2011
Mission
Bicikl ne zagađuje, on je jeftino, efikasno i brzo prometno sredstvo. Smatramo ga idealnim prijevoznim sredstvom za grad. Vožnja biciklom je zdrava i čini ljude... sretnima - tko jednom proba, teško se odlučuje na povratak u tramvaj, bus ili auto.

Želimo postići uvjete u kojima je voziti bicikl moguće na siguran, jednostavan i udoban način. Želimo grad, državu i svijet u kojem se bicikl ne smatra nečim sekundarnim i manje vrijednim, već se naprotiv, poboljšanje uvjeta za bicikle smatra prioritetnim.
See More
MORE INFO
About
Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva
Awards
Cycling visionaries award, Velo-city conference, Vienna, June 2013. => http://goo.gl/5eEq6B
STORY
[sindikat, m od gr. σύνδικος > lat. syndicus = "advokat"]

Sindikat biciklista je volonterska udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog prijevoznog sredstva. Zagovaramo i radimo na transformaciji gradova u čiste, sigurne, ugodne i zelene gradove, po mjeri čovjeka, promičući bicikliranje kao poželjan oblik prijevoza.

Putem radionica, eduka...cija i mnogih projekata stvaramo sigurnije uvjete za bicikliranje i povećavamo kvalitetu života u urbanim sredinama. Smatramo da u oblikovanju prometa prioritet treba dati potrebama pješaka, biciklista i javnog prijevoza.

Udruga djeluje i kao platforma koja okuplja stručnjake iz područja prometa, urbanizma, energetske efikasnosti, pedagogije, društvenih, edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti, ekologije te je kao takva prepoznata kao jedna od vodećih organizacija civilnog društa u regiji u području biciklističkog prometa.

Napomena:
Udruga Sindikat biciklista promovira, zagovara i potiče solidarno ponašanje biciklista u prometu.
Komentari izneseni na Facebook stranici Udruge od strane korisnika ne odražavaju nužno stav Udruge. Svaka mrziteljska, diskriminirajuća, rasistička, šovinistička, seksistička i homofobna izjava te ona koja poziva na sukob i agresiju bit će izbrisana.


See More
TEAM MEMBERS