Jump to
Press alt + / to open this menu
CommunitySee All
Highlights info row image
1,189 people like this
Highlights info row image
1,177 people follow this
Photos
Videos
Tempkontrollen til Joyetech EVIC VT i action. Full omtale på http://skypumpen.no
4
6
Hexohm + Velocity m Quad Clapton 0.14 ohm 100w! Ha en fin søndag!
15
11
Bare for å gjenta tilbudet... Skypumpen er alltid på jakt etter gode skribenter og folk som er flinke på å definere smaker. Hvis du er interessert i å teste juice for skypumpen så send meg en epost på kontakt@skypumpen.no, fortell litt om deg selv og dine erfaringer og hva slags type juice du foretrekker! Et godt norsk skriftlig språk er et absolutt must og viktigere enn nødvendigvis kompetanse eller erfaring.
11
4
Posts

Natt og Dag sin debatt rundt damping og hvorvidt det skal behandles som røyking eller tobakk. Skypumpens definitive svar er at det bør behandles som et eget nytelsesmiddel, da det er 100% teknisk feil å kalle det røyking eller hevde at det er det samme som å røyke. Det eneste røyken og dampen har til felles er visse fellestrekk på den luftbårne skyen som kommer ut, og at den kan inhaleres. Ellers er det vidt forskjellige ting hvor den tradisjonelle røyken dreper millioner av mennesker årlig kontra damping som enda ikke har krevd et eneste menneskeliv i de 10 årene det har vært på markedet.
http://www.nattogdag.no/2017/09/podcast-rus-egentlig-vaping/

Podcast om rus er tilbake – i (litt) oppdatert format!
nattogdag.no

3 Enklere tips til en tryggere hverdag med damputstyr.

1. Oppbevar alltid løse batterier i egnede bokser eller silikonetui.
2. Skru alltid av modden/batteriet når den ikke er i bruk. (5 raske trykk)
3. Ikke kjøp batterier på billigsalg eller la deg lure av batterier med høy mAH. Som regel så er batterier med lav mAh tryggere for damping.

...

Damputstyr i seg selv, i hvertfall med chip/skjerm har en ekstremt liten risiko for å eksplodere eller antenne av seg selv. Som regel så skjer slike ulykker når man ikke tar disse enkle forhåndsreglene. Det koster en så lite, og sørger for at vi som dampere generelt ikke blir forhåndsdømt pga. én eller to personers mindre gjennomtenkte avgjørelser eller slurv som ender i katastrofe.

See More
Posts

En svært godt skrevet artikkel, endog av en ansatt i Phillip Morris, som kommer med egne "e-sigaretter" på markedet til neste år. Uansett. Det hun skriver er helt korrekt. Myndighetene må se forbi nikotinen og gjøre det stuerent å tilby røykere et fullverdig alternativ som faktisk er å foretrekke fremfor den tradisjonelle sigaretten.
https://www.dagbladet.no/kultur/moderne-roykeslutt/68684117

Nikotinholdige alternativer er ikke tilstrekkelig: røykerne må også foretrekke disse alternativene, og faktisk stumpe røyken for godt.
dagbladet.no

Ny studie konkluderer med at damping medfører svært liten risiko for lungekreft sammenlignet med tradisjonell tobakksrøyk.

Read about a study indicating that the risk of developing lung cancer from e-cigarettes is much lower than from smoking regular cigarettes.
lungdiseasenews.com

"Pottitlandet Norge ass.. " er noe jeg hører ofte når folk blir oppmerksomme på at dampvæske med nikotin er forbudt å selge i Norge.

Vel.. det finnes land som har det mye vanskeligere enn oss. Vi skal ikke reise lenger enn til Danmark for å finne enda mer merkelige regler. I Danmark så er det ikke lov til å kjøpe ferdigblandet dampvæske over disk. Dvs at man er nødt til å blande base, smak og nikotin selv. Så at vi her hjemme kun må tilsette nikotin selv, er faktisk ikke så ...verst. Med 10 ml-regelen i EØS land så finnes det endog andre måter å jobbe seg rundt.

I England så har de begynt med 10ml shots av samme smak, som man selv heller oppi en 60ml flaske med 50ml volum for å få ønsket nikotinmengde. Det er lys i tunellen folkens

Men vi MÅ fortsette med å spre budskapet og håpe at myndighetene setter helse foran profitt, for vi har faktisk funnet "mirakelkuren" som kan parkere den livsfarlige tobakken for godt.

See More
A travel agent is urging others to tell their customers not to vape in Thailand as they could face up to 10 years in prison. Pat Waterton, manager at Langley Travel, said she was unaware of the ban. She only learnt of the law when her nephew James was forced to pay £125 as an on-the-spot fine after…
independent.co.uk

Litt om bakgrunnen til Sjefspumpen.. og årsaken til at det skapte et muligens "litt over gjennomsnittlig" engasjement rundt damping.

Image may contain: one or more people and people sitting
Jo Christian Rand

Dette var meg i 2011. På den tiden røyket jeg 40-60 sigaretter daglig og konsumerte snus 24/7 selv mens jeg sov. På et visst punkt så hadde jeg full lungekollap...s og en enkel influensa gjorde kål på begge lunger og var på intensiven i en uke, 3 uker innlagt totalt. Det verste var at da jeg endelig klarte å puste av meg selv, så fikk jeg faktisk en pleier til å rulle meg ut for å ta en røyk. Ikke var det godt, men jeg gjorde det likevel. Det var omtrent på dette tidspunktet at jeg tenkte at jeg skulle slutte å røyke. Det funket ganske ok i en uke eller to, og så var det rett tilbake. Prøvde plaster, nikotininalator og tyggegummi, hypnose, akupunktur mm.. Absolutt null sjans.

Må legge til at å ligge på intensiven så lenge er en utrolig belastning. Fikk nesten ikke servert mat, på intensiven så er det stort sett folk som er såpass syke at maten blir servert intravenøst. Det var mildt sagt ganske nedverdigende å måtte gjøre fra meg med assistanse og under oppsyn. Å urinere var ikke så ille, da hadde jeg en flaske som ble byttet ut rimelig ofte. Men da jeg virkelig måtte gå "ordentlig på do" så ble jeg løftet opp på en rullende potte. Å sove var bare å glemme. Når det er en maskin som puster for deg, og man våkner i panikk over at hjernen vil puste ut, mens maskinen vil puste inn.. så er det lite som gjør at kropp og sinn kan slappe av.

Da jeg kom til hektene igjen og klarte å puste med en litt enklere maskin, så fikk jeg ei heller dusje eller rengjøre meg selv. Mrk at jeg var bare såvidt over 30 og å måtte få hjelp til slike ting i en alder hvor man burde ha helsa på topp var ingen ålreit følelse.

Det som er rimelig fantastisk og mirakuløst er at etter at jeg byttet til dampen så har ikke bare lungene gått opp til full kapasitet, men selv en "kraftig" influensa varer vesentlig kortere. Mens det kunne slå meg helt ut i en ukes tid som røyker, så er jeg nå ekstremt sjeldent syk i det hele tatt, og får jeg influensa så varer den kanskje i maks to dager.

Folk kan si hva de vil.. men jeg og veldig mange er levende bevis på at damping virkelig redder liv, og øker livskvaliteten betraktelig og i mye høyere grad enn man tror.

Så ja. Hvis du fremdeles er på gjerdet med dampingen, men begynner å kjenne det på lungene eller får oppfordring fra lege om å slutte å røyke.. ta det alvorlig. Det er utrolig kjipt å havne i en slik situasjon bare fordi man kanskje synes at damping ser teit ut, eller at det føles rart i hånda.

Føl deg fri til å dele innlegget!

See More

Betalingsartikkel, men fin overskrift likevel!
https://bodonu.no/else-hadde-rokt-i-50-ar-slutt…/06.08-11:12

I 50 år har hun kjempet mot røykeavhengigheten. Flere ganger har hun prøvd å slutte. Ved én anledning var hun røykfri i årevis.
bodonu.no
Effekten av e-sigaretter bedre dokumentert av Odd Vanebo · Publisert 30. juli 2017 · Oppdatert 30. juli 2017 For første gang på 15 år er det betydelig flere amerikanere som klarer å slutte å røyke enn før. Forskerne gir e-sigaretter æren. Illustrasjonsfoto: LHL Det er flere nå som prøver eller klare...
helsemedisinteknologi.no

En oppdatert og fin artikkel om effektiviteten til damputstyr i forbindelse med røykeslutt.

For første gang på 15 år er det betydelig flere amerikanere som klarer å slutte å røyke enn før. Forskerne gir e-sigaretter æren.
forskning.no

Fortsett med protestene ved å skrive inn ett leserinnlegg til lokalavisene deres!

Røykeloven skjermer befolkningen og ikke minst barn mot passiv røyking. Det er fornuftig og nødvendig. Men forbudet mot e-sigaretter er det vanskelig å forstå.
nationen.no

Stay safe! Damp med omhu ❤️

- Vi er ute for å sjekke opp et tips vi har fått. Vi ønsker å få snakket med gutten, men har foreløpig ikke fått kontakt, sier operasjonsleder Morten Augensen ved Troms politidistrikt.
itromso.no

Heksejakten på nikotin fortsetter. Nikotin har aldri, og vil aldri være det farlige i en tradisjonell sigarett eller i elektroniske løsninger. Mange dampere velger også helt nikotinfrie løsninger, så at skylden fremdeles legges på nikotin er svært gjennomsiktig. For å forstå det nye lovverket, så er man nødt til å se på det med litt andre øyne, for her er det på ingen måte folkehelsa som blir ivaretatt.

Fra i dag er også e-sigaretter regulert av røykeloven. Bruken forbys der hvor det er røykeforbud.
vg.no

Nå trer diverse reglement i kraft, ikke bare i Norge, men i alle land som er medlem av EØS. Regjeringen la frem dette som en godnhyhet i fjor høst uten å ha lest hva reglementet faktisk innebar. Forbudet og begrensningene er basert på at det KAN ha en viss skadeeffekt som de hevder ikke er forsket på.

Dette er direkte feil og et resultat av arroganse, naivitet og griske lommebøker. Damping har nå vært på markedet i over 10 år, og forskningen har holdt på like lenge. Allerede ...i 2015 så kunne vi bekrefte at dampen som pustes ut inneholder ingen farlige stoffer, eller har giftinnhold utover det vi finner i vanlig luft.

Fra 1. Juli kommer følgende begrensninger i alle land som er medlem av EØS:
- Damping inne hvor det er offentlig ferdsel blir forbudt.
- Nikotinholdig e-væske kan ikke selges i større flasker enn 10ml.
- Tanker som blir brukt i forbindelse med damping kan ikke inneholde mer enn 2ml.
- Maks tillatt nikotinmengde i dampvæske utviklet for damping kan ikke overstige 20mg
- Alle produkter må merkes med advarsler om at det inneholder, eller kan inneholde nikotin og at dette er avhengighetsdannende.
- Butikker rammes av oppstillingsforbud, reklameforbud, prøvesmaking, rabatter, salg og konkurranseforbud.

Skypumpen mener dette er bakoverstrevsk og er en feil utvikling når vi har et produkt som enda ikke har tatt livet av en eneste en, mens røyking tar livet av over 1 million mennesker årlig.

See More
Det skjer endringer i tobakksloven 1. juli. Her er endringene.
tv2.no
Image may contain: meme and text
VapeHumor360
June 20

😆😆😆 I finally get it!

Skypumpen legger opp som anmelder inntil videre. Det er noen få anmeldelser som fremdeles står til kø som vil bli publisert før det blir inntaksstopp for en periode pga. mye arbeid og en stor livsendring.

Jeg vil fremdeles fortsette med opplysningsarbeid og kjempe for dampesaken uavhengig av andre organer.

Tusen hjertelig takk for følget og alle de fantastiske tilbakemeldingene!

...

Kommer sånn plutselig tilbake!

Med vennlig hilsen
Jo Chr. Skypumpen Rand

See More