Photos
Videos
La Poliție nu mai e "non-stop"! Putem bloca sistemul prin respectarea legii!
138
22
Am început. Va asteptam
412
58
Posts
snppc.ro updated their cover photo.
16 hrs
Image may contain: text

Oferta Hotel Carpati Predeal- Paste, 1 mai si Rusalii

Image may contain: text
No automatic alt text available.
Image may contain: flower, text and nature
Posts

Remember:
Previziunea presedintelui FSNPPC s-a adeverit, din păcate

In vara anului trecut, la Comisia de Muncă din Camera Deputatilor, cu ocazia dezbaterii parlamentare pe tema Legii-cadru a salarizării, Dumitru Coarnă a fost singurul lider de sindicat care a tras atentia că veniturile bugetarilor vor fi diminuate din 2018.

...

Plata intervenţiei de la domiciliu - 40% - a fost scoasă din proiectul Legii-cadru aflat în discuţie (art. 88, alin. 4 din Anexa VI), la solicitarea expresă a ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Dovada - în filmarea de mai jos.

FSNPPC nu renunţă la această revendicare şi i-a propus prim-ministrului Viorica Dăncilă, săptămâna trecută, împreună cu Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, amendarea Legii cadru nr.153/2017 (a se vedea postarea noastră din 13 feb.).

https://www.antena3.ro/…/cearta-in-parlament-pe-legea-salar…

See More
Şedinţa Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor a fost întreruptă marţi de două ori când se discuta Legea salarizării, după ce sindicaliştii au acuzat parlamentarii că le iau bani în loc...
antena3.ro

Scăderi de salarii în Poliție prezentate de liderii SNPPC

http://m.adevarul.ro/…/video-politist-buzau-sala…/index.html

Revoluţia fiscală diminuează salariile poliţiştilor din Buzău cu 300, până la 800 de lei. Cei mai afectaţi sunt poliţiştii de la investigaţii, care pe lângă pierderea cauzată de trecerea contribuţiilor către angajator resimt şi eliminarea sporului pentru serviciul de permanenţă. ...
adevarul.ro|By Iulian Bunila

Bogdan Despescu și Poliția Română au lucrat perfect în acest caz
Raportul Corpului de Control al MAI este mincinos și cred că vrea să justifice schimbarea lui Bogdan Despescu din funcție

Dumitru COARNĂ, președinte FSNPPC

... See More
Ministerul Afacerilor Interne a publicat raportul controlului făcut la IGPR şi Poliţia Capitalei, în cazul lui Eugen Stan, poliţistul acuzat de agresiuni sexuale.
dcnews.ro

La Poliție nu mai e "non-stop"!
Putem bloca sistemul prin respectarea legii!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by snppc.ro
15,912 Views
15K Views
Anul 2018 a inceput cu mai multe modificari legislative, in special legate de salarizare. Aceste masuri ii afecteaza si pe politisti. Zilele acestea au fost acordate salariile aferente lunii ianuarie, ...
ziuaconstanta.ro
snppc.ro updated their status.

Editorial SNPPC

Bilanţuri pe ,,repede - înainte”,
cu accent excesiv pe rezultate, şi nu pe neajunsuri

...

În ultimele săptămâni, au avut loc loc bilanţurile anuale ale structurilor teritoriale MAI, precum şi ale inspectoratelor generale şi unităţilor componente ale Aparatului Central (ultimul, cel al IGPR, chiar azi, 16 februarie).

Reprezentanţii Biroului Executiv Central şi ai Birourilor teritoriale ale SNPPC au fost invitaţi, la nivel central şi judeţean, la aceste activităţi, însă microfonul a fost apanajul exclusiv al moderatorilor, managerilor sau invitaţilor oficiali, cuvântul liderilor sindicatului reprezentativ al poliţiştilor şi personalului contractual fiind omis din raţiuni pe care le nu le putem descâlci integral.

Dincolo de formalismul evident şi de înţeles al unor asemenea activităţi, există întrebări şi nedumeriri care trenează: după un an complicat, marcat de tragediile anterioare sau de cele petrecute chiar în cursul anului în Poliţia Română, de precaritatea patrimoniului imobiliar, a mijloacelor de intervenţie şi a celor de protecţie a vieţii şi integrităţii fizice a poliţiştilor, de pseudo-demersul MAI de modificare a Statutului poliţistului,de indiferenţa faţă de personalul contractual, de neinstituirea unor măsuri adecvate pe linia sănătăţii / securităţii în muncă, de apariţia unor acte normative bulversante din punct de vedere salarial şi de multe, multe altele, ne-am fi aşteptat ca neajunsurile enumerate, sutele de mii de ore suplimentare lucrate, deficitul de personal - care ne duce la epuizare excesivă, eforturile noastre de a conferi ordine şi siguranţă climatului social, de a securiza eficient frontierele şi de a contracara fenomenele infracţionale, în ansamblu – statisticile arată că din acest punct de vedere stăm mai bine ca în anii trecuţi – să fie puse pe tapet cu realism, cu onestitate, cu măsuri, cu termene, cu resurse alocate şi cu responsabilităţi bine definite....

Din păcate, nu a fost aşa!

Poliţiştii ucişi, loviţi cu sabia sau cu toporul, suprasolicitaţi şi răniţi în misiuni periculoase, incendiaţi, ameninţaţi de interlopi, ţintuiţi în maşini ruginite şi în sedii insalubre, sechestraţi la domiciliu în interesul serviciului şi nevoiţi să subziste cu un venit mai mic decât ajutorul social din ţările vest-europene şi nici personalul contractual, umilit constant, nu sunt o prioritate nici pentru actualii decidenţi...

Pe 24 martie o să vă arătăm obrazul şi o să vă aducem aminte, doamnelor şi domnilor care ne puneţi la zid, de ce scrie la pagina 133 din Programul de guvernare...că tot vă place să-l invocaţi fariseic în fiecare zi!

Pentru conformitate,

BIROUL EXECUTIV CENTRAL al SNPPC

See More

Schimbare de ştafetă la conducerea SNPPC Maramureş

Alegerile de joi, 15 februarie a.c., au adus o nouă echipă la conducerea Biroului Teritorial SNPPC din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, organizaţie fondată şi condusă, până acum, de către fostul nostru coleg din B.Ex.C., Lucian Petruţ, unul dintre cei mai longevivi sindicalişti din Poliţie.

În urma votului legal exprimat de către membrii SNPPC, Biroul Executiv Central al Sindicatului Naţional al Pol...iţiştilor şi Personalului Contractual din MAI, reprezentat la această activitate de către preşedintele Dumitru Coarnă şi trezorierul general Claudiu Staicu, a luat act de rezultatul votului, urmând a propune instanţei validarea, în funcţiile eligibile, stabilite prin statut, a următorilor candidaţi: preşedinte – Ioan-Sorin Raţiu; vicepreşedinţi – Marian Dumitriu şi Corina Petruţ; secretar – Cristian Şleam; delegaţi sindicali – Lucian Petruţ, Ionel Roman, Augustin Tuns, Ion Mihai, Gabriel Rus.

Biroul Executiv Central al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI le aduce mulţumiri pentru activitatea desfăşurată, până acum, fostului preşedinte şi echipei de conducere, iar celor nominalizaţi de către colegi în funcţiile de reprezentare ale Biroului Teritorial le urăm succes, exprimându-ne convingerea că mandatul lor se va ridica la înălţimea aşteptărilor membrilor organizaţiei noastre din cadrul IPJ Maramureş!

Am început cu încredere şi curaj, continuăm puternici şi uniţi!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

See More
Image may contain: 4 people, people sitting, screen and indoor
Image may contain: one or more people, people sitting and indoor

Ne vedem pe 24 martie 2018!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Posted by snppc.ro
21,713 Views
21,713 Views
snppc.ro was live.

Marșul spre Guvern.

Alegeri pentru conducerea Biroului Teritorial SNPPC
din IPJ Maramureş şi întâlnire cu membrii de sindicat
din IPJ Sălaj

În ziua de joi, 15 februarie a.c., începând cu ora 14,00, va avea loc Adunarea generală a membrilor SNPPC din cadrul Biroului Teritorial constituit la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş – presedinte Lucian Petruţ, pentru alegerea conducerii locale a structurii noastre sindicale.

...

De asemenea, în ziua de vineri, 16 februarie a.c., va avea loc şi Adunarea generală a membrilor SNPPC din cadrul Biroului Teritorial constituit la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sălaj – preşedinte Daniel Lazăr, în scopul prezentării unei informări referitoare la activitatea desfăşurată anul trecut, dezbaterii unor teme de actualitate şi a strategiei SNPPC pentru atingerea obiectivelor statutare şi promovarea intereselor membrilor noştri de sindicat.

Alegerile de la Maramureş vor avea loc la sediul IPJ, iar activitatea de la Sălaj – la sediul Poliţiei Mun. Zalău. Conform Statutului SNPPC, sunt eligibile: funcţia de preşedinte, cele două funcţii de vicepreşedinte, funcţia de secretar şi funcţiile de delegat sindical, dacă acestea au fost aprobate de Adunarea generală.

Biroul Executiv Central al SNPPC va fi reprezentat la aceste activităţi de către preşedintele Dumitru Coarnă şi trezorierul general Claudiu Staicu.

Le dorim succes candidaţilor şi le reamintim tuturor membrilor noştri de sindicat că am devenit cea mai reprezentativă organizaţie de profil din domeniul ordinii şi siguranţei publice respectând, întotdeauna - în cei peste 13 ani de la înfiinţare, un motto definitoriu:
Am început cu încredere şi curaj, continuăm puternici şi uniţi!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

See More
Image may contain: text
Image may contain: 1 person, smiling, shoes
Image may contain: 1 person, smiling, text

INFORMARE

Demersuri comune FSNPPC-FSANP
pentru drepturile angajaţilor şi pensionarilor

...

În cursul zilei de ieri, 13 februarie 2018, împreună cu Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), am depus la Guvern şi la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale un set de amendamente la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Amendamentele vizează:
- majorări salariale, începând cu 1 martie 2018, prin aplicarea, măcar parţială, a legii în cauză;
- majorarea pentru SDSL, de la 75% la 100%, în mod similar cu lucrătorii din ,,Sănătate”;
- plata pentru intervenţia de la domiciliu, similar anului trecut.

De asemenea, în temeiul Legii dialogului social nr. 62/2011, am solicitat prim-ministrului Viorica Dăncilă, dar şi celorlalţi miniştri vizaţi de revendicările noastre, întâlniri de urgenţă, pentru a le prezenta problemele cu care se confruntă angajaţii şi pensionarii din Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, referitoare la:
1 – subfinanţarea Ministerului Afacerilor Interne şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;
2 – salarizarea necorespunzătoare a personalului pe care îl reprezentăm în cadrul familiei noastre ocupaţionale;
3 – logistica deficitară şi insuficienţa resurselor materiale, cu impact negativ asupra capacităţii de îndeplinire a misiunilor şi, implicit, asupra climatului de siguranţă socială;
4 – modificările aduse Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, în luna septembrie 2017.

În funcţie de rezultatul acestor negocieri, Federaţiile nostre vor stabili un calendar comun de acţiuni sindicale, pentru apărarea drepturilor şi promovarea intereselor categoriilor de personal pe care le reprezentăm în cadrul familiei ocupaţionale ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională”, dar şi ale pensionarilor din cadrul MAI şi ANP.

Reamintim că suntem în anul IX de NEAPLICARE A UNEI LEGI DE SALARIZARE UNITARĂ ÎN SISTEMUL BUGETAR!

Mai mult, observăm că din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a dispărut principiul conform căruia ,,legea se aplică tuturor bugetarilor”. De asemenea, remarcăm că a dispărut, în mod intenţionat, şi cuvântul UNITAR din art. 1, alin. 1 al acestei legi, comparativ cu Legea 284/2010, ceea ce ne duce cu gândul la o încercare de a ,,scăpa” de eventuale procese la Curtea Constituţională, în situaţia în care legea va fi aplicată, în 2018, doar unei sau unor categorii de bugetari!!!

(în ataşament foto – scrisoarea trimisă prim-ministrului Viorica Dăncilă)

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

See More
Image may contain: 1 person, text
Image may contain: one or more people, people walking, crowd and outdoor
Image may contain: text
No automatic alt text available.

PRECIZĂRI
Graficul cu permanenţa de la domiciliu, in unităţile de poliţie, contravine legii!!

Prin Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, instituţia permanenţei a fost desfiinţată, de la 01.01.2018, deşi situaţia de fapt a rămas aceeaşi, iar serviciului poliţienesc este un comandament social legal, necesar şi evident, care nu poate fi derulat doar 8 ore/zi. Altfel spus, nu avem reglementare juridică, nu există obligaţie corel...ativă!

Înţelegem pe deplin nevoia continuităţii serviciului poliţienesc, dar în acelaşi timp precizăm că, era de datoria MAI să soluţioneze problema (continuitatea serviciului poliţienesc este obligaţia angajatorului, nu a angajaţilor!), reglementând în continuare permanenţa/continuitatea/intervenţia de la domiciliu, aşa cum se întâmplă, de exemplu, în sistemul de Sănătate Publică, unde Legea salarizării stipulează, încă din anul 2010, că personalul medical care intervine la urgenţe este remunerat corespunzător pentru orele în care se află consemnat la domiciliu.

În acest context, conform Directivei Europene 88/2003, Codului Muncii, Acordului colectiv privind raporturile de serviciu pentru poliţişti (vezi extras în ataşament foto) şi Contractului Colectiv de Muncă pentru personalul contractual, FSNPPC recomandă organizarea programului pe ture-schimburi şi utilizarea instituţiei juridice a ,,muncii suplimentare”, la nevoie, cu acordarea timpului liber corespunzător orelor lucrate peste program şi a majorării pentru SDSL, după caz.

Considerăm, pe cale de consecinţă, că graficele/planificările care se întocmesc, în prezent, la nivelul unităţilor poliţieneşti din MAI, prin care personalul este ţintuit la domiciliu, obligat să răspundă la telefon şi să fie apt-combatant pentru muncă, în orice secundă, sunt total în contradicţie cu legea şi reprezintă un abuz de drept!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

See More
Image may contain: text
Image may contain: text
Image may contain: text
No automatic alt text available.

"Săptămâna asta am postat foarte puțin. M-au dezamăgit extrem de tare niște declarații. Una este chiar a doamnei ministru Dan, care a spus că nu plătește ”statul acasă” și cealaltă, a doamnei ministru Lia Olguța Vasilescu. Prima păstorește ministerul nostru, M.A.I. Un minister cu peste 120.000 de polițiști, jandarmi, pompieri...etc. Cealaltă Ministerul Muncii și bla...bla...

Azi am ”împlinit” 32 de ore nedormite. 32 de ore, dintre acestea 24 fiind NEPLĂTIT, alături de colegi ...

Continue Reading

Președintele SNPPC - live București TV
Despre salarizare

http://www.bucurestitv.net/live/

Pentru tableta si smartphone recomandam Google Crome PARTENER
bucurestitv.net

INFORMARE
Activităţi SNPPC/FSNPPC şi cheltuielile aferente, în 2017

În calitate de organizaţii cu reprezentativitate juridică, la nivel naţional, în domeniul ordinii şi siguranţei publice, FSNPPC şi SNPPC au desfăşurat, în 2017, diverse acţiuni pentru promovarea şi, mai ales, pentru apărarea intereselor profesionale / salariale ale membrilor de sindicat, dat fiind faptul că anul care a trecut a fost unul foarte dificil sub aceste aspecte.

...Continue Reading
No automatic alt text available.
Image may contain: text
Image may contain: 10 people, people standing, crowd and outdoor