Photos
Posts

Wat boffen we met dit fantastische-pinkster-speelpolder-weer! In het WIJland bij Schiedam weten deze polderboys er wel raad mee. Staatsbosbeheer Hof van Delfland

Image may contain: outdoor

Spetterend programma opening speelpolder, boomgaard, natuurakker Hennipgaarde 19 mei tussen 11.00 - 15.00 uur.
Bootcamp, spelletjes, blotevoetenpad, puzzeltocht, skeeleren en heel veel spelen. Het belooft een stralende dag te worden. Veel plezier! Hennipgaarde Eendragtspolder Vrienden van de Hennipgaarde Zevenhuizen meer info op http://www.eendragtspolder.nl/

No automatic alt text available.
Posts

Feestelijke opening van de Hennipgaarde in Zevenhuizen op 19 mei

Het nieuwe recreatiegebied Hennipgaarde met de nieuwe speelpolder in de Eendragtspolder bij Zevenhuizen wordt zaterdag 19 mei feestelijk in gebruik genomen. Tussen 11 en 15 uur kun je er volop spelen, bewegen en de natuur ontdekken. Op het programma staan onder meer een bootcamp, de bouw van een insectenhotel, een 11-plekken puzzeltocht en knutselen en ravotten in de natuur. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

Zevenhuizen - Als kinderen op zaterdag 19 mei het onlangs geplaatste insectenhotel tijdens de feestelijke opening van de Hennipgaarde hebben opgevuld met riet en bamboestokjes, kunnen de wilde bijen komen en er ongestoord een nestje in bouwen.
hartvanzuidplas.nl

Zuring en boterbloemen. Heel mooi en ook heel lekker. Heb jij al eens op zo'n zuringstengel gekauwd? Veel lekkerder dan zure matten. Probeer het maar.

Image may contain: 1 person, plant, flower, outdoor and nature

Sssssst, nog niet verder vertellen... Binnenkort gaat de allernieuwste speelpolder open in het Rottemerengebied voor heel veel speelplezier. Meer info op Hennipgaarde Eendragtspolder en Vrienden van de Hennipgaarde Zevenhuizen

Image may contain: sky, outdoor and nature

Al onze speelbossen en speelpolders zijn altijd open! Waar speel jij het liefst?

Image may contain: 2 people, people standing, shoes, tree, child, outdoor and nature
Staatsbosbeheer

De NOS meldt vandaag dat kinderen steeds minder buiten gaan spelen en dát mag natuurlijk niet gebeuren! Daarom delen we buitenspeeltips van de boswachter via http://bit.ly/2ooU7xY

Mis jij nog een toffe buitentip in de link? Deel 'm dan in de reacties 😄

Wat een eigenwijze takkenbeesten zijn dit. Je kunt ze zelf maken. En nu eerst lekker naar buiten om takken te zoeken.

No automatic alt text available.
Image may contain: one or more people

In het ijs op de sloot kun je soms allerlei patronen vinden. Voor de verscheidenheid aan vormen en lijnen in ijs zijn er tal van oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan bellen die ontstaan door opborrelend methaangas, aardwarmte die vrijkomt en algen. De diepte van het water, het soort grond maar ook de snelheid waarmee het water in de grond zakt zijn factoren die invloed hebben op de uiteindelijk vormen en lijnen. Wat kun jij ontdekken in het ijs?

Image may contain: plant, outdoor, nature and water

Van onze moddervette lijst #36 Krakkie lopen over het ijs. Wie durft? En wie heeft als eerste natte voeten?

Image may contain: 1 person, smiling, text

Wist je dat morgen de eerste fruitboom de grond in gaat bij de nieuwe speelpolder De Hennipgaarde bij Zevenhuizen? Tenzij het te hard vriest.. maar dan kun je het ijs in de sloten testen.

Image may contain: 3 people, people sitting and food

Ken jij Wendy Watervlo al?Je kunt haar zoeken op het polderpiratenpad in de Krimpenhout op weg naar speelpolder Polderijk. Leuk in de voorjaarsvakantie.

Image may contain: plant

Pijl en Boog maken, zodat je als echte Robin Hood door de speelbossen en speelpolders kan struinen. Je kunt meedoen komt weekend.

FEB24
Sat 10:30 AM UTC+01De Stad UitRotterdam, Netherlands
18 people interested

Beste ouders, gun je kinderen een valpartij bij het klauteren over boomstammen, een glijpartij in de modder, schrammen van bramen en butsen als ze uit de boom vallen. Dat is belangrijk voor hun veiligheid in de toekomst. Onze speelpolders en speelbossen zijn altijd open. Zie ook bijgaand artikel http://bit.ly/2z4QjWN

Kinderen moeten tegenwoordig gelukkig zijn. Dat is het voornaamste doel van veel ouders in de opvoeding. Als gevolg daarvan houden ze hun kroost zoveel mogelijk in de gaten om te voorkomen dat ze zich bezeren. Ouders moeten daarentegen moeilijkheden begeleiden, niet vermijden. En als kinderen iets n...
hetkind.org

Perfecte tijd van het jaar om bomen te planten. Je weet vast wel een plekje in de buurt. En dan je ouders porren om een boom te kopen. En dan niet alleen een kerstboom..

Image may contain: one or more people, people playing sports and outdoor

Appels poffen boven een vuurtje. Is dat even heerlijk in deze tijd van het jaar? Kan zo in het schilletje. Wat suiker en kaneel erop en smullen maar.

Image may contain: fire

Zeker weten dat je wel een inktzwam tegenkomt als je naar buiten gaat. Je kunt na school of komend weekend inktzwammen zoeken en dan zelf inkt maken. We zijn benieuwd naar je tekeningen. Veel plezier!

Recept om zelf inkt te maken van de inktzwam EINDELIJK!! Het recept om zelf inkt te maken van de geschubde inktzwam. En dan ook nog met WIN actie :) Bedankt IVN! Benodigdheden – Geschubde inktzwam – 2 bakjes – Beetje water – Kroontjespen of penseel – Papier – Inspiratie! Inktzwam Stap 1: vind een gr...
destaduit.nl

Van onze moddervette lijst #42: Hé Robin Hood, we gaan een pijl en boog maken! Met een grote tak en wat touw, maak je een hele mooie boog. Heb je alleen nog wat takken nodig voor pijlen. Schieten maar!! Kun jij in de roos schieten? Of de appel van het hoofd van je vriendje? Niet op je vriendje richten hè!

Image may contain: 1 person, text