Photos
Posts

Al onze speelbossen en speelpolders zijn altijd open! Waar speel jij het liefst?

Image may contain: 2 people, people standing, shoes, tree, child, outdoor and nature
Staatsbosbeheer

De NOS meldt vandaag dat kinderen steeds minder buiten gaan spelen en dát mag natuurlijk niet gebeuren! Daarom delen we buitenspeeltips van de boswachter via http://bit.ly/2ooU7xY

Mis jij nog een toffe buitentip in de link? Deel 'm dan in de reacties 😄

Wat een eigenwijze takkenbeesten zijn dit. Je kunt ze zelf maken. En nu eerst lekker naar buiten om takken te zoeken.

No automatic alt text available.
Image may contain: one or more people
Posts

In het ijs op de sloot kun je soms allerlei patronen vinden. Voor de verscheidenheid aan vormen en lijnen in ijs zijn er tal van oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan bellen die ontstaan door opborrelend methaangas, aardwarmte die vrijkomt en algen. De diepte van het water, het soort grond maar ook de snelheid waarmee het water in de grond zakt zijn factoren die invloed hebben op de uiteindelijk vormen en lijnen. Wat kun jij ontdekken in het ijs?

Image may contain: plant, outdoor, nature and water

Van onze moddervette lijst #36 Krakkie lopen over het ijs. Wie durft? En wie heeft als eerste natte voeten?

Image may contain: 1 person, smiling, text

Wist je dat morgen de eerste fruitboom de grond in gaat bij de nieuwe speelpolder De Hennipgaarde bij Zevenhuizen? Tenzij het te hard vriest.. maar dan kun je het ijs in de sloten testen.

Image may contain: 3 people, people sitting and food

Ken jij Wendy Watervlo al?Je kunt haar zoeken op het polderpiratenpad in de Krimpenhout op weg naar speelpolder Polderijk. Leuk in de voorjaarsvakantie.

Image may contain: plant

Pijl en Boog maken, zodat je als echte Robin Hood door de speelbossen en speelpolders kan struinen. Je kunt meedoen komt weekend.

FEB24
Sat 10:30 AM UTC+01De Stad UitRotterdam, Netherlands
18 people interested

Beste ouders, gun je kinderen een valpartij bij het klauteren over boomstammen, een glijpartij in de modder, schrammen van bramen en butsen als ze uit de boom vallen. Dat is belangrijk voor hun veiligheid in de toekomst. Onze speelpolders en speelbossen zijn altijd open. Zie ook bijgaand artikel http://bit.ly/2z4QjWN

Kinderen moeten tegenwoordig gelukkig zijn. Dat is het voornaamste doel van veel ouders in de opvoeding. Als gevolg daarvan houden ze hun kroost zoveel mogelijk in de gaten om te voorkomen dat ze zich bezeren. Ouders moeten daarentegen moeilijkheden begeleiden, niet vermijden. En als kinderen iets n...
hetkind.org

Perfecte tijd van het jaar om bomen te planten. Je weet vast wel een plekje in de buurt. En dan je ouders porren om een boom te kopen. En dan niet alleen een kerstboom..

Image may contain: one or more people, people playing sports and outdoor

Appels poffen boven een vuurtje. Is dat even heerlijk in deze tijd van het jaar? Kan zo in het schilletje. Wat suiker en kaneel erop en smullen maar.

Image may contain: fire

Zeker weten dat je wel een inktzwam tegenkomt als je naar buiten gaat. Je kunt na school of komend weekend inktzwammen zoeken en dan zelf inkt maken. We zijn benieuwd naar je tekeningen. Veel plezier!

Recept om zelf inkt te maken van de inktzwam EINDELIJK!! Het recept om zelf inkt te maken van de geschubde inktzwam. En dan ook nog met WIN actie :) Bedankt IVN! Benodigdheden – Geschubde inktzwam – 2 bakjes – Beetje water – Kroontjespen of penseel – Papier – Inspiratie! Inktzwam Stap 1: vind een gr...
destaduit.nl

Van onze moddervette lijst #42: Hé Robin Hood, we gaan een pijl en boog maken! Met een grote tak en wat touw, maak je een hele mooie boog. Heb je alleen nog wat takken nodig voor pijlen. Schieten maar!! Kun jij in de roos schieten? Of de appel van het hoofd van je vriendje? Niet op je vriendje richten hè!

Image may contain: 1 person, text

Wat zijn jouw buitenplannen voor morgen? Genoeg te doen in de natuur.

Hulpboswachters gezocht Help jij aanstaande zaterdag een handje mee tijdens de landelijke #natuurwerkdag? Je vindt alle locaties via http://bit.ly/2znRDbU

Natuurwerkdag 2017
natuurwerkdag.nl

Al die insecten zijn super nuttig. We hebben ze hard nodig voor ons ecosysteem. Het gaat niet goed met ze. In de speelpolders willen we ook voor insecten zorgen door veel ruige natuur en weinig maaien. In de Hennepakkers en de Tiendtuin zijn er grote insectenhotels. Op dit plaatje uit de krant is goed te zien hoe de insecten nuttig zijn.

No automatic alt text available.
Nelleke Den Boon

Het belang van insecten voor ons ecosysteem...

Paddenstoelen gevonden en gegeten. Dat laatste kan alleen met experts natuurlijk. En heerlijk gespeeld in de speelpolder. Fijn dat iedereen zoveel plezier heeft gehad.

Wat een prachtige herfstdag vandaag en wat zijn er veel paddenstoelen te vinden. Naar buiten! Morgen kun je nog mee op avontuur naar het Wijland.

Image may contain: grass, text, outdoor and nature

Nog meer pret in de herfstvakantie. Op 22 oktober kan je mee naar speelpolder Het Wijland op paddenstoelenavontuur met De Stad Uit. Klik door en meld je gauw aan!

Paddenstoelenavontuur in de herfstvakantie
destaduit.nl