Reviews
5.0
2 Reviews
Tell people what you think
Roos Streumer
· November 23, 2015
Afgelopen vrijdag ben ik naar KOM geweest en ik heb dit als een bijzonder ontspannende avond ervaren. Ik had dit ook wel nodig na een paar drukke weken. Het was warm, vriendelijk en vooral vrij. Een h...eerlijke manier van comfortabel diep ontspannen zonder moeten, een soort meditatie zonder verplichtingen. Een aanrader voor alle "druk-druk-druk"-mensen :-) Tess, dank je wel voor deze heerlijke avond! See More
Photos
Posts

Bijna bijna... a.s. woensdag in P60, vanaf 17.00!

Spellfinder (dat is ik Tess Doucet ) is coming out, met Jacqueline Quarles van Ufford, voor het eerst samen uit als Duurzaam Amstelveen .

De Jekko's zijn binnen... omama Marijke de Bruïne komt logeren en helpen met de kinderen... het logo is mooi klaar en de tshirts zullen hopelijk lukken... ik heb er zin in!

...

Zie ik je daar?

See More

Dit wordt zo'n mooie dag en het is zo fijn samenwerken met de profi dames van P60, de raadsvrouwen Stieneke Kruyer en Anne-Mieke van der Vet, de Bewust Amstella...nd dames Anne Marie van Leent, Tess Doucet en Jacqueline Quarles van Ufford en last but not least collega Marjo Fambach en stagiair Aquila Candeuil.

See More
Ladies Night in P60. Op woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. P60 biedt die dag een gevarieerd programma met lezingen, workshops en optredens. Top advocaat Gabi van Driem is uitgenodigd door de Soroptimistclub Amstelveen. Zij geeft een lezing over seksuele intimidatie en huiselijk gewel...
rtva.nl
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
4,293,135 Views
Mindvalley

Looks like the fact that we’re all connected is more real than we thought

Posts

Sarah Peyton - EmpathyBrain.com is een enorme inspiratie voor mij bij het opzetten van de Resonantie Ruim oefengroep. Via deze link kun je een interview met haar beluisteren (51'). Peyton praat over het ontwikkelen van een warme, precieze innerlijke getuige die naar je kan luisteren zoals je altijd al beluisterd hebt willen worden. Dat kan onder andere door het beluisteren van geleide meditaties (gratis te downloaden op haar website Empathy Brain). Peyton baseert zich op neurologisch onderzoek (fMRI).

Haar boek (Your Resonant Self) heb ik ook (ter inzage) beschikbaar, en op haar Facebook pagina host ze studiegroepjes. Of tenminste dat vertelt ze in de podcast.

Welcome to episode 116 of the Therapy Chat Podcast with host Laura Reagan, LCSW-C. I’m delighted to have as my guest today, Sarah Peyton. Sarah Peyton, international speaker and facilitator, has a passion for weaving together neuroscience knowledge and experiences of healing that unify people with...
directory.libsyn.com

Wat gaat er in je om?

Wat gebeurt er in je leven?

Hoe is dat voor jou?

...

Kun je het helemaal aangaan?

Kun je het kwijt... of... niet altijd?

Hoe zou het voor je zijn als dat eens wel kon?

Onderzoek en ontdek het samen in dit Resonantie Ruim

Mijn intentie van deze uitnodiging is: met gezamelijke aandacht en respect een plek scheppen, waar de tijd ultiem kan vertragen, misschien zelfs stil staan, en afstemmen op wat is. Net zolang tot alles, ja alles gezien en gehoord is.

Een veilige plek, waarin alles wat er in jou leeft helemaal kan ontvouwen, zodat je kunt bemerken wat klopt, welke kracht er in je schuilt, wat bij je hoort en wat niet.

Een plek om te merken hoe het is met:

* Je verbinden met jouw eigen Zelf
* Het uiten van je eigen Zelf
* Anderen helpen zich te verbinden met hun Zelf, en dat te delen.

Zodoende train, oefen en ervaar je empathie - een weldaad voor lichaam en geest!

We doen dit met stilte rondes: 5 minuten stil zijn.
Dan om de beurt kans te delen hoe je de stilte hebt ervaren (beurt overslaan mag ook altijd)
Als iedereen beluisterd is, gaan we weer de stilte in.
Dit herhalen we tot het uur om is.

Voor "Zelf" kun je een voor jou passende energiebron lezen, zoals een universele energie, karma, chi; of zoiets als inspiratie, je hogere zelf, God of een ander religieus figuur.

Op maandag- en woensdagochtend 09.00 - 10.00 (“instuif”, open bijeenkomst. Gaat door als vijf dagen ervoor minimaal twee aanmeldingen zijn.)

"Maar wie komen er dan en hoe zit dat?" Tja, dat is een verrassing. Wat je ervaart en deelt blijft van jezelf. Jij beschikt erover, doet of laat ermee wat jij wilt. Iets van iemand anders delen mag alleen na expliciete toestemming van degene (consent beginsel: wat je hoort in de groep blijft vertrouwelijk).

"Pfff... dat klink wel mooi... maar ook moeilijk! Wat moet ik dan doen? Lukt mij dat wel?"

Ja, dat lukt jou. Als het je mooi lijkt, lukt het... tenslotte gaan we het onderzoeken en ontdekken! Vanuit mijn ervaring met het begeleiden van trainingen, uitwissel- en ontspanningssessies weet ik: het kan niet mislukken... we gaan ervaren hoe het is.

Heb je andere vragen of twijfels? Laat me weten!

PS meer over empathie, hoe, waarom lees je hier: http://spellfinder.blogspot.nl/2017/12/empathie-oefenen.html

See More
FEB1
Dec 11, 2017 - Feb 1, 2018SpellfinderAmstelveen, Netherlands
4 people interested

Kijk hier nou wat ik aan het doen ben... Spellfinder is alive! ALIVE!

En jij?

Tess Doucet

Blij: ik heb een opzet gemaakt voor het organiseren van een Resonance Box in Amstelveen!

Zo heet vanaf nu een wekelijkse "live" bijeenkomst om empathie te train...en, oefenen, ervaren. Naar voorbeeld van de #empathiecirkel #empathycircle.

Omdat "what the world needs now..." is misschien wel meer empathie. IK wel in elk geval. Om te geven en ontvangen... want zo werkt het. Meerrichtingsenergie

It giet oan... maandags en donderdags van 09.00 - 10.00!

maar... ik kan het niet alleen. WANTED: HELP!

Wil je mij hierbij helpen? Dat zou top zijn!
Op dit moment zoek ik:
* cheerleaders (die geloven in het project, er waarde aan hechten, en mij willen toejuichen en steunen bij beren)
* sparring partners (om mee te denken over de organisatie)
* redacteurs (om mijn wervende teksten kritisch te lezen)
* een locatie (4 - 8 personen)
* "proefkonijn" deelnemers
* iemand die wil helpen met PR (flyer?)

En misschien ook nog wel iets anders, waaraan ik niet heb gedacht, maar wat jij heel goed kan en graag wil doen.

Voor nu levert jou dat vooral een goed gevoel op... hoop ik.

Reageer met een DM of comment
Sharen en liken helpt me ook

See More

In dit beleidsstuk kun je lezen hoe de gemeente Amstelveen inzet op Duurzaamheid. Het zijn 24 pagina's, maar het is goed te lezen.

Ik ben benieuwd; hoe lees jij dit stuk? Wat zie je, wat mis je?

Elke reactie maakt me blij!

Hoe pakt de gemeente Amstelveen Duurzaamheid aan? In ‘Slimme keuzes voor de toekomst’ lees je hoe de gemeente inzet op Fossielvrij, Circulair en Inclusief in 2030 en 2040.
Het document is niet eenvoudig terug te vinden op de gemeentewebsite. Vandaar dat ik de link via deze notitie op onze community pagina bewaar.
Wanneer bereikt de gemeente deze doelstellingen? Wat betreft regio Amstelland Meerlande...

Aanstaande donderdag 23 maart is het zover! Wie nog niet getekend heeft, doen!

De zomertijd is ongezond, rond het verzetten van de klok (zeker in het voorjaar) sterven de meeste mensen. Hartaanvallen, beroertes, verkeersdoden. Zoveel doden, en waarom? Omdat we dan in de zomer een uurtje langer licht hebben. Wat overigens ook niet klopt. De klok staat alleen anders.
petities.nl

Volgens dit bericht moet je, om meer vrouwen in de Kamer te krijgen, stemmen op de vrouw die net niet in de kamer komt - volgens de peilingen. Soort verkapte peiling reclame dus... hmmm. Wat vind ik hiervan?

Stel dat een partij 22 zetels krijgt, zou je op de "volgende" vrouw moeten stemmen. Die op plaats 23 of verder staat, dus.

Met zo'n voorkeurstem "maak je het verschil" volgens de makers van deze campagne.

...

Hmm... okeee... dus we moeten de peilingen serieus gaan nemen... blijven jullie wel aan de tip van team Lubach denken, om op de partij te stemmen waar je zelf op wilt stemmen? Dus niet van.. maar anders krijgt ... te veel stemmen?

Ik blijf dit een lastige vinden, immers waarom zouden we de partij waar we op stemmen niet ook met dit besluitvormingsproces vertrouwen?

See More
Image may contain: text
Image may contain: 3 people, sky and outdoor
Image may contain: 2 people, people smiling, shoes, tree and outdoor
Duurzaam Amstelveen added 3 new photos.

Het goede nieuws is: er gebeurt heel veel tegelijk op het gebied van energie in Amstelveen. Zo staat Gideon Goudsmits volgende 'energieadvies-op-locatie' nog ni...et online of hij komt ons donderdag adviseren bij Stadsdorp Elsrijk. En wat doet nou weer die filmploeg op de Molenweg?
http://www.stadsdorpelsrijk.nl/…/Blog-duurzaam-elsrijk-7-mr…

See More

En ook Ada van Libris Venstra heeft een mooie Vrouwendag tafel samengesteld - weer heel anders dan Harald van de Bibliotheek Amstelland - dankjewel Ada!

De Britse Standard adviseert elk mens deze top 10 van feministische boeken te lezen. KROOST attendeerde me op het belang van vrouwelijke helden in kinderboeken. Dat is wat de schrijfsters van "Good night stories for rebel girls" inspireerde. Genoeg suikervrije kadotips voor de aankomende Pasen .

Reading Powerrr... ja, maar ...eerst op tijd naar bed om morgen energiek te kunnen genieten van het feestje in P60

See More
Image may contain: 5 people, people smiling
Tess Doucet to Duurzaam Amstelveen

Yes! Dankjewel Harald voor een geweldige display in de Bibliotheek Amstelland ter ondersteuning van:

* het gratis feestje voor en door vrouwen
* en iedereen di...e van ze houdt
* a.s. woensdag vanaf 17.00 in P60!

.. Internationale Vrouwendag in P60 Amstelveen

En vanaf 19.30 kun je door naar de Bieb zelf -

speciaal voor alle stemmers die nog niet zo veel weten over politiek, maar 't eigenlijk wel zouden willen, tenminste, kan het op een leuke manier? Ja!

De mensen van ProDemos nemen je mee in een afwisselende en interactieve avond met quiz, filmpjes en discussie, en hopen dat iedereen goed gestemd naar huis zal gaan

Het is (ook) gratis, voor de biebavond moet je reserveren. Zie:
https://www.facebook.com/events/1328762687199194/

Tot woensdag?

See More

Hee... wat leuk dat je hier komt en dit bericht leest!

Hoe kennen wij elkaar?

Ben jij misschien mijn ideale klant??

...

Sinds ik, Tess Doucet, Spellfinder startte, in 2004 alweer, is dit bedrijf een paraplu, of dekmantel, geweest voor mijn zoektocht naar "wat van waarde voeg ik toe?" En "aan wie?"

Vandaag ben ik begonnen met een bijzondere video cursus bij vriendin en Conscious Business Girl Eugenie Boon... en zij helpt mij de vragen op deze antwoorden - en mijzelf als expert - zichtbaar te maken!

Hoe gaaf is dat?

En jij, die dit leest, kunt me helpen.

De 1e vraag: "wat van waarde voeg ik toe?" Oftewel: wat is mijn expertise?

Zelf zou ik zeggen: (hmmm kraak kraak)

"Ik enthousiasmeer en inspireer jou en mensen om je heen om meer met minder te doen, zodat je je eigen leven en dat van anderen mooier, duurzamer en groener kunt leven. Daarbij gebruik ik o.a. improvisatie, taal, sociale media, matchmaking, en het ongegeneerd uithangen van de blije muts, afgewisseld met serieus diepgravende reflectie/navelstaarderij opgedaan in een kleine 15 jaar ervaring als coach, 10 als moeder 20 als psycholoog en 43 als mens."

Wat jij? Klopt dat zo ongeveer?

De 2e vraag: "aan wie?" Oftewel: wie is mijn ideale klant?

... nou, misschien jij wel? Of iemand die jij kent? Waarom wel/niet?

Geen idee of iemand die dit leest zo gek is er op te reageren... maar... niet geschoten is sowieso mis.

Hier is het toetsenbord - nu jij. Schiet maar raak

See More
Spellfinder updated their cover photo.
No automatic alt text available.
Spellfinder updated their profile picture.
Image may contain: one or more people

Afgelopen woensdag was het eerste aftrap overleg voor 8 maart Internationale Vrouwendag #iwd17 . Primeur: dit jaar vieren we deze dag in een van Amstelveen's coolste venues, P60!

Sinds mijn gezin en ik hierheen verhuisden in 2011 was ik er nog niet binnen - en nu meteen helemaal voor en achter het podium rondgeleid door Helma Wiebrecht - en wat is het een mooie locatie! Dankjewel Helma!

Dus... SAVE THE DATE:

...

Internationale Vrouwendag 2017, thema: #BeBoldForChange

* Woensdag 8 maart 12.00 - 23.30;
- 12.00 - 14.00 lunch (vooraf opgeven)
- 16.30 deuren P60 open
- 17.00 hapjes en activiteiten voor groot en klein
- 18.00 Grande Opening door la Mirjam van 't Veld - Burgemeester Amstelveen

* In Amstelveen's eigen popkapel P60, hartje centrum
* Perfect bereikbaar met fiets, OV en P naast de deur
* Voor en door alle vrouwen en vrouwminnenden in Amstelveen (wonend of op bezoek); partner(s), vrienden, (groot)ouders en kinderen.

Zo internationaal en kleurrijk als de Amstelveense vrouwen zijn, zo beloof ook de viering te worden; Amstelveners met o.a. Japanse, Russische, Eritrese, Pakistaanse, Indiase, Afghaanse, wortels hebben hun medewerking al toegezegd. Bewust Amstelland verzorgt ruimte en aandacht voor spiritualiteit en Duurzaam Amstelveen laat zien welke essentiele rol ook vrouwen kunnen pakken bij het handhaven en verbeteren van onze mooie groene leefomgeving.

Dus... pak je agenda, gezinsplanner, Google Cal of Excell en schrijf op, plan door, overleg, en.. kom!

Kom als gast of maak het mee - alle hulp is welkom, en er is nog ruimte voor meer invulling. Geen idee is te gek. Bijvoorbeeld... #dtv wie wil deze Save The Date in het Engels vertalen? Voor een truly Internationale spirit? Andere talen, ook van harte gevraagd!

App, reageer, bel mail of fax ons. Nu!

Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten en begroeten

Tot snel,

Namens Vrouwen in Amstelland,
Caron, Nazifa, Stieneke, Anne-Mieke, Aquila, Marjo, Amber, Helma, en Tess

Wijkcoach Caron Honold
Buurtkamer Keizer Karelpark
Marjo Fambach
Duurzaam Amstelveen
Bewust Amstelland

https://www.internationalwomensday.com/Theme

See More
No automatic alt text available.
Image may contain: 1 person, smiling, screen

Fijne lieve FB vrienden en mede-ondernemers bijvoorbeeld bij Bewust Amstelland!

Heb jij zin en tijd om deze vriendin van mij te helpen (en jezelf help je er ook mee als je behoefte hebt aan wat reflectie!) dank namens haar, mij en... jezelf ?

Image may contain: 1 person, text
Eugenie Boon is feeling excited.

Lieve vrouwelijke zelfstandig ondernemer,

Wil jij mij helpen?
Wil jij even de tijd nemen om mijn enquête in te vullen?https://nl.surveymonkey.com/r/PDMJ7GB

...

Ben jij een vrouwelijke zelfstandig ondernemer die echt mensen wil helpen met wat jij het liefste doet, de wereld een beetje mooier wil maken. Maar ook daar geld mee wil verdienen. Lees dan verder!!!

Ik ben hartstikke enthousiast. Want ik ben druk bezig om een super gaaf online programma te maken waarin ik je help om te vinden wat jij echt te doen hebt in de wereld. En dit ook te gaan DOEN!
Hoe je je business in een stroomversnelling kunt brengen en enorm veel mensen kunt gaan helpen.
Hoe je geld verdient met je passie. Online en Offline.

Mijn doel is om een programma te maken dat echt aansluit op jouw wensen. Een programma dat niet alleen super waardevol is, maar dat je zal helpen om grote stappen te zetten. En hier wil ik graag je hulp bij vragen.

Zou je kort de tijd willen nemen om onderstaande vragen te beantwoorden? Het kost je max 10 minuten. Je maakt bovendien kans om mijn online programma GRATIS te mogen volgen!

Klik hier om naar de enquête te gaan: https://nl.surveymonkey.com/r/PDMJ7GB

Alvast bedankt voor je hulp!

Liefs! Eugenie

See More

Het leven - een reis? Een dans? Een spel? Wat hoor je... muziek? Prachtige video. Dank voor het delen Anne de Vette

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
12,769,062 Views
Kerwin Rae

This video made me reassess everything.

Sometimes you just have to surrender and dance with life, play with the universe.

Credit Alan Watts and David Lindberg.

Onze eigen "regreening the desert" man uit Nes aan de Amstel Ruud Goedknegt vat kort samen hoe en wat. Bamboe!

Bamboe is het snelle goud.
Ghanezen maken de Sahel groen en zorgen dat Nederland kan voldoen aan het Kyoto protocol door CO2-compensatie

Stichting Barbarugo le...idt werkloze Ghanezen op tot plantage-beheerders. Zij krijgen een startkapitaal dat na zes jaar door hen wordt afgelost. Dit geld wordt opnieuw geïnvesteerd.
Stichting Barbarugo bevordert de bouw van bamboeverwerkende industrieën, waardoor ook werklozen met een vakopleiding van een baan worden voorzien.

Hiermee wordt bereikt.
1. Armoe en honger wordt uitgebannen, want een plantage kan de beheerder 50 jaar lang geld opbrengen zonder nieuwe investeringen.
2. Geschoolde Ghanezen zullen minder geneigd zijn als economische bootvluchteling naar Europa te gaan.
3. Tropische bossen worden gespaard. Bamboe is de brandstof voor de bereiding van de warme maaltijd.
4. De plantages worden aangelegd in de kale, onvruchtbare savannes van Noord Ghana. Het bladerdek tempert het zonlicht, de temperatuur (nu soms 43°) wordt dragelijk en de regen verdampt niet onmiddellijk, maar komt in de grond. Regenputten worden weer gevuld, de natuur komt weer terug).
5. Ieder hectare bamboe bindt jaarlijks 60 ton CO2. Nederlandse bedrijven en particulieren kunnen hiermee hun CO2 – uitstoot compenseren. U kunt door uw bijdrage het klimaat daadwerkelijk gunstig beïnvloeden.

U kunt ons helpen door donatie op NL05RABO 0174 9693 41 tnv Barbarugo te Waverveen. Omdat wij een ANBI stichting zijn kunt u geld van de belasting terug krijgen. Zie hiervoor onze website http://tiny.cc/bamboe zie onder kasboek

Wilt u ons steunen of op de hoogte gehouden worden, laat dit
weten op ruud.barbarugo@gmail.com tel. 0297 582 482

See More
Er moet honderdduizend hectare nieuw bos in Nederland worden aangeplant, een gebied groter dan de Veluwe. De nieuwe bomen helpen tegen de opwarming va
volkskrant.nl