Photos
Videos
A wonderful moment with CEO Mike Brady and AnnMarie Puente from Greyston Bakery at Start Foundation, where Mike Brady talks about Open Hiring and explains why they choose to work with Start Foundation on Open Hiring in the Netherlands.
18
Maak een wens of reageer op een wens via www.maakerwerkvan.nu!
9
Reviews
5.0
2 Reviews
Tell people what you think
Posts

In onze campagne www.maakerwerkvan.nu worden mensen met een arbeidshandicap uitgenodigd aan te geven in welke branche en/of bij welk bedrijf zij graag aan de slag zouden willen gaan. Die wensen om te ‘daten’, komen bij die werkgevers terecht, en dan is het de bedoeling dat beide partijen met elkaar in gesprek raken. Niet om meteen banen weg te geven. Wel om in de juiste netwerken terecht te komen. Zo helpen we mensen die uit eigen beweging in actie willen komen. Daar is alle hulp bij gewenst. Wij verzoeken je dan ook de campagne zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen door dit bericht te delen in je eigen netwerk. En geef vooral ook zelf iemand een duwtje in de rug!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
Maak een wens of reageer op een wens via www.maakerwerkvan.nu!
13K Views

Persbericht: Werkzoekende 50-plusser omgeschoold naar de techniek dankzij publiek-private samenwerking

Eindhoven, 23 maart 2018 - Talent4Service, UWV en maatschappelijk investeerder Start Foundation willen in 2018 en 2019 minimaal 150 laagopgeleide 50-plussers duurzaam aan het werk krijgen. Het project Weer aan het Werk richt zich op werkzoekenden met en zonder uitkering, en biedt hen een omscholings...
persberichten.deperslijst.com
Posts

A wonderful moment with CEO Mike Brady and AnnMarie Puente from Greyston Bakery at Start Foundation, where Mike Brady talks about Open Hiring and explains why they choose to work with Start Foundation on Open Hiring in the Netherlands.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
179 Views
179 Views
Image may contain: 7 people, people smiling, text
Maak er werk van

SAMENLEVING MOET IN ACTIE KOMEN!

“Hadden ze me maar doodgereden in plaats van dit te moeten meemaken”, schreef een gehandicapte man. Hij schreef ons naar aanle...iding van onze lopende actie om gehandicapte medemensen een beter perspectief te bieden op de arbeidsmarkt. Hij was als twintiger gehandicapt geraakt. Hij volgde diverse studies en gaat binnenkort met pensioen zonder ooit een dag gewerkt te hebben.
Aan dit schrijnende verhaal moest ik denken toen ik een prachtig essay van Petra Jorissen in Trouw las. https://www.trouw.nl/…/de-samenleving-maakt-mij-gehandicapt…

Op onnavolgbare wijze schetst ze daarin het onvermogen van onze samenleving om gehandicapten daarin een volwaardige plek te geven. Precies ook de toon die we aanslaan in de campagnefilm ‘Maakerwerkvan.nu’, waarin geopend wordt met dat er genoeg gepraat is, genoeg nota’s zijn opgesteld, beleid is gemaakt enzovoorts.

De film, gemaakt door de talentvolle (rolstoel-gebonden) regisseur Mari Sanders, verbeeldt de wens van Petra. Gehandicapten gaan massaal de straat op om hun recht op werk op te eisen. De campagne is nu enkele weken onderweg en we hebben niet alleen bijna 400 wensen van gehandicapten opgehaald. We verzamelen ongewild bewijslast voor de door Petra Jorissen opgetekende onverschilligheid en falende wetgeving. Gemeenten en bedrijven die enkel zaken willen doen met mensen die in het zogeheten doelgroepenregister zitten. Andere gehandicapten tellen namelijk niet mee in de wet.

Werkgeversorganisaties die ondanks verzoeken daartoe, de actie doodzwijgen. Media die een ontsnapte koe tot primetime item verheffen en het vertonen van de actiefilm (40 seconden) overlaten aan betaalde reclameblokken. Ruim 1,7 miljoen mensen hebben volgens het CBS een arbeidshandicap, maar wie ziet ze?

Het glas is echter niet alleen halfleeg. Schier onmogelijke wensen worden vervuld. Mensen worden banen aangeboden. Individuen en bedrijven melden zich om de actie te ondersteunen en mensen kansen te bieden. En het mooiste is wellicht nog dat mensen zelf in actie komen zonder dat een uitkeringsinstelling ze achter de broek zit. Petra wil graag dat gehandicapten kruipend naar het Binnenhof hun recht gaan halen. Dat op zich zelf is niet genoeg, vrees ik. De petitie zal worden aanvaard en na het bekende glas en de plas blijft vervolgens alles zoals het was. We zullen in alle haarvaten van de samenleving in actie moeten komen. Werknemers moeten de vraag stellen aan de baas waarom ze geen collega’s met een handicap hebben.

Niet-doelgroepregister-gehandicapten moeten de staat aanklagen wegens rechtsongelijkheid. Bedrijven en organisaties (ja, ook de overheid) die geen gehandicaptenvriendelijk beleid voeren, moeten genamed, geshamed en geboycot worden. Mensen en organisaties moeten met hun voeten stemmen. Toen wij in ons huidige kantoorpand trokken (2009), was er geen enkel gehandicaptentoilet aanwezig. We hebben het huurcontract geweigerd als er niet een zou komen.

Nu is er één, maar wel voor heel het gebouw, waar dagelijks zo’n 500 mensen werken!
Voor de man die zijn cynisme met ons deelde, is het te laat. Zijn arbeidzame leven heeft hij noodgedwongen aan de kant moeten doorbrengen. De samenleving hield hem gehandicapt. Hij riep ons op te blijven knokken, zodat anderen dit niet gaat overkomen, en dat blijven we doen. Tot onze laatste adem.

Jos Verhoeven,
Algemeen directeur Start Foundation
Namens campagne "Maak er werk van"

See More
Start Foundation added a cover video.
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
28 Views
28 Views

Persbericht | BURGEMEESTER GEEFT ARBEIDSGEHANDICAPTEN DUWTJE IN DE RUG

Eindhoven, 14 februari 2018 – Toegegeven, het zijn nog niet de duizenden zoals te zien in de tv-spot, maar de eerste 180 mensen met een arbeidshandicap hebben zich in de eerste week gemeld op maakerwerkvan.nu. De publiekscampagne is erop gericht om de 1,7 miljoen arbeidsgehandicapten in Nederland ...
persberichten.deperslijst.com

Persbericht | De Volkskrant onthult identiteit makers campagne 'maakerwerkvan.nu'

Amsterdam, 9 februari 2018 – De Volkskrant maakte vandaag bekend dat maatschappelijk investeerder Start Foundation de afzender is van de campagne `maakerwerkvan.nu’, die sinds vorige week in diverse media te zien is. De publiekscampagne is erop gericht om de 1,7 miljoen mensen met een arbeidshan...
persberichten.deperslijst.com

'Geef werknemers met een beperking een kans om te laten zien wat ze kunnen!'

Rosalien en Birgitta volgen allebei een opleiding bij The Colour Kitchen in Breda. 'Ik hoop dat ik een vast contract kan krijgen bij een leuk bedrijf.

Image may contain: 1 person, smiling
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

'Geef werknemers met een beperking een kans om te laten zien wat ze kunnen!'

Rosalien en Birgitta volgen allebei een opleiding bij The Colour Kitchen in Breda. ...'Ik hoop dat ik een vast contract kan krijgen bij een leuk bedrijf. Wie geeft mij straks een kans?', zegt Roselien tegen het UWV. Jaarlijks starten meer dan 200 leerlingen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij The Colour Kitchen. Het bedrijf laat geen talent onbenut en helpt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een opleidingsplek, stage of een nieuwe baan.

'De dagen zijn afwisselend, de ene dag is het druk en de andere dag rustig. De drukkere dagen vragen soms wat meer van mij. Ik hoop dat ik uiteindelijk een vast contract kan krijgen bij een leuk bedrijf.'

Meer lezen? → https://perspectief.uwv.nl/…/video-roselien-en-birgitta-vol…

--

Mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap kunnen vaak moeilijk een baan vinden. Vaak kunnen en willen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gewoon aan de slag. Meer info? → https://www.rijksoverheid.nl/…/hoe-met-arbeidsbeperking-bij…

See More

Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie is een project dat jongeren met een strafblad in vijftig weken naar een carrière buiten de criminaliteit helpt. Start Foundation investeert 70.000 euro. Uit eerder onderzoek van Start Foundation is gebleken dat ex-gedetineerden de grootste afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dat betekent ook dat de maatschappelijke opbrengst het grootst is, als deze groep aan een baan wordt geholpen. Stichting Doen investeert hetzelfde bedrag.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
28,843 Views
Politie Nederland

Met sociaal makelaar Rodney van den Hengel begon wijkagent Marco den Dunnen van Politie Rotterdam in 2015 Heilige Boontjes Koffie. Dit is niet zomaar een hippe ...koffiebar of -merk. Bij Heilige Boontjes werken jongeren die moeite hebben op de reguliere arbeidsmarkt aan de bak te komen. Marco en Rodney vertellen in deze video hoe ze op het idee kwamen. Wat vind jij van dit initiatief?

In deze serie ‘Politie in de buurt’ laten we politieagenten zien die in contact staan met inwoners van hun wijk: zichtbaar, bereikbaar en aanwezig.

See More

OPROEP AAN IEDEREEN: HELP DEZE LEEGGEROOFDE ONDERNEMER VIA http://bit.ly/Doneer-voor-Mohamad

LIKE EN DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
62,009 Views
https://www.doneeractie.nl/help-beroofde-jonge-ondernemer/-16260
62K Views

OPROEP AAN IEDEREEN: HELP DEZE LEEGGEROOFDE ONDERNEMER

De Syrische vluchteling Mohamad Almasri wilde niet langer in de bijstand zitten en startte 3,5 maanden geleden op eigen kracht een restaurant in Kampen. Nu dreigt hij op de fles te gaan nadat nagenoeg zijn complete (nieuwe) inboedel geroofd is.

Alex en Bob, ondernemers en vrienden van Mohamad, zijn een crowdfund actie gestart. DOE MEE EN DONEER NU VIA http://bit.ly/Doneer-voor-Mohamad

...

LIKE EN DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN!

See More
Het onlangs geopende kiprestaurant is nagenoeg leeggeroofd, HELP DEZE ONDERNEMER
doneeractie.nl

Meer dan de helft van 55-plussers heeft minimaal 2 jaar nodig om een #baan te vinden...Start Foundation maakt hier werk van en investeert in #Taxi #Korthout, waar voornamelijk ouderen werken. Bekijk de video over deze Impactstory via https://www.youtube.com/watch?v=tfQpMBaMF8o

Image may contain: 1 person, smiling, sitting and text

IMPACTSTORY TAXI KORTHOUT
Bert Korthout werkte in de bouw en verknalde daar zijn rug. Hij kwam uiteindelijk terecht in de bijstand en startte in 1986 met behoud van uitkering een taxibedrijf, met één auto. Nu heeft hij 170 mensen in dienst, voornamelijk ouderen en anderen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Wat een #impact! Bekijk deze Impactstory over #Taxi #Korthout op:

Bert Korthout werkte in de bouw en verknalde daar zijn rug. Hij kwam uiteindelijk terecht in de bijstand en startte in 1986 met behoud van uitkering een taxi...
youtube.com
Start Foundation updated their cover photo.
January 10

Lees de nieuwe Baanbreker via http://onlinetouch.nl/startfoundation/baanbreker-nr-1-2018

Mooi koppel: Brouwerij De Prael en Lindeboom

Bierbrouwer De Prael verkoopt ambachtelijk gemaakt bier en werkt al jaren vrijwel alleen met kwetsbare medewerkers. Dat slaat aan, getuige de tweede vestiging die onlangs is geopend in de Amsterdamse houthavens. Om voldoende bier te kunnen brouwen, zocht De Prael samenwerking met Lindeboom, die sinds kort ook in het bedrijf participeert. ‘We hebben hetzelfde DNA’, zo verklaart algemeen directeur Paul Joosten van Lindeboom de samenwerking. ‘Zowel De Prael als Lindeboom zijn onafhankelijk, hebben persoonlijk contact met de klanten, doen het meeste in eigen huis.’ Lees het omslagverhaal in de nieuwe Baanbreker via http://onlinetouch.nl/startfoundation/baanbreker-nr-1-2018

Image may contain: 2 people, people standing and text

Health Impact Bond (HIB): nieuwe intensieve aanpak om mensen na kanker aan het werk te helpen

Jaarlijks krijgen ca. 40.000 werknemers de diagnose kanker. Re-integratie van werknemers met kanker verloopt echter vaak moeizaam. Een brede alliantie van partijen slaat de handen ineen om werknemers die kanker hebben (gehad) te ondersteunen bij een snellere, succesvolle terugkeer naar werk. 140 mensen met kanker worden de komende 2 jaar met een nieuw ontwikkelde intensieve re-integr...atieaanpak begeleid. Het doel daarbij is om zoveel mogelijk werknemers duurzaam te re-integreren naar werk.

Verzekeraar a.s.r. met haar merk De Amersfoortse (de opdrachtgever), arbodienst ArboNed en re-integratiebureau Re-turn (de uitvoerders), ABN AMRO Social Impact Fund en Start Foundation (de investeerders) hebben nu de handen ineengeslagen om dit probleem aan te pakken. Dit heeft geleid tot een nieuwe aanpak om werknemers die herstellende zijn of hersteld zijn van kanker succesvol terug te begeleiden naar het arbeidsproces en uitval te verminderen.

See More
Jaarlijks krijgen ca. 40.000 werknemers de diagnose kanker. Re-integratie van werknemers met kanker verloopt echter vaak moeizaam. Een brede alliantie van pa...
youtube.com

Afgelopen vrijdag hebben Sunny en Dion, medewerkers van Greyston, de Dutch Design Week in Eindhoven bezocht en gingen vertellen hoe de aanpak van Greyston, Open Hiring™, de levens van mensen zoals Dion ingrijpend heeft veranderd.

Verder delen we graag het nieuws met jullie dat Greyston en Start Foundation gaan samenwerken om een centrum voor Open Hiring™ in Nederland op te zetten.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
658 Views