Posts

Lieve allemaal, hier nog een apart verhaal. We zochten nog naar een speciaal project voor het geld dat we gekregen hebben met ons 50 jarig huwelijk. Donderdag werd ons via het kerkje van Ulina gevraagd om naar een ouder echtpaar te kijken, die zouden erg arm zijn en hulp nodig hebben. Mensen van de kerk gaan er regelmatig kijken en geven dan rijst, water, groente en een beetje aandacht. Vrijdag was onze laatste dag op Sumatra, maar we wilden er toch graag gaan kijken.

Na 3 k...wartier rijden kwamen we bij het huisje aan. De vrouw was ziek en zat op een soort van bed. De man was op land aan het werk en hebben wij niet ontmoet. Er was niet bekend hoe oud zij is, maar wij schatten tegen de 80. Het huisje, lees krot, was 2 bij 3 meter. Het stortte bijna in elkaar. Binnen in het huisje was het ook een rommeltje. Er was ook een kookplaats in het huisje. Er werd op hout gestookt. Als je zo'n vrouwtje dan zo ziet zitten nou dan ga je denken hoor! Samen met Ulina hebben we erbij staan huilen. Zo iets ergs hebben we in die 20 jaar nog niet gezien. Wat kunnen we hier aan doen??? In ons huis hebben we overlegd met elkaar en we kwamen tot de conclusie dat alleen een nieuw huisje een optie was. Aan het oude was niets meer te doen. Dus eerst snel vragen wat de kosten dan zouden zijn. Om 5 uur hadden we al 3 offertes. De prijs viel ons reuze mee, dus ze gaan zo snel mogelijk bouwen onder supervisie van het kerkje en Ulina. Omdat wij er niet bij zijn worden er foto's van de voortgang gemaakt en naar ons gestuurd. Zo hebben we alles op Sumatra goed kunnen afronden.

See More
Image may contain: 1 person, standing, tree and outdoor
Image may contain: plant, house, tree, sky, outdoor and nature
Image may contain: house, tree, outdoor and nature
Image may contain: indoor and food

Vandaag is een groot school project afgerond. Aan alle 300 leerlingen van 6 klassen zijn boeken, schriften en schrijfmateriaal uitgedeeld.

De laatste week in Sumatra is ingegaan en we maken de lopende projecten nog af. Er zijn ook nog verschillende kleine projecties van mensen die hulp kunnen gebruiken. Zoals rollen prikkeldraad voor een landje, zinken platen voor een lek dak, zakken rijst voor verschillende families, zaad en kunstmest voor het land, kruiwagens en nog wat ander klein spul.

Photos
Posts

Er word druk gewerkt aan 16 huisjes die de overheid casco heeft opgeleverd. Inmiddels zijn er 8 gereed. Om de huisjes woonbaar te maken zijn er oa 30 vrachtwagens met zand en cement nodig

Op deze foto's een indruk van de projecten waar we op het moment mee bezig zijn op Noord Sumatra

Stichting Ulina Indonesië updated their cover photo.
Image may contain: 10 people, people smiling
Stichting Ulina Indonesië added 4 new photosfeeling optimistic.

De Indonesische regering heeft 65 huisjes gebouwd voor mensen uit 3 kampongs. De huisjes zijn bedoelt voor de gezinnen die zijn gevlucht voor de actieve vulkaan op Noord Sumatra. De huisjes zijn casco opgeleverd. Maar de mensen hebben geen inkomen omdat zij niet meer naar hun landje kunnen vlak bij de berg. Wij helpen nu de 15 huisjes die al bewoond zijn, van binnen wat leefbaarder te maken.

Image may contain: cloud, sky, tree and outdoor
Image may contain: one or more people, child and outdoor
Image may contain: one or more people, indoor and outdoor
Image may contain: one or more people, living room and indoor
Stichting Ulina Indonesië is feeling motivated.

Afgelopen zaterdag zijn we aangekomen op Sumatra. Inmiddels is er geïnventariseerd waar de lokale bevolking behoefte aan heeft. We gaan 5 projecten starten; het belangrijkst is het tentenkamp waarin families wonen die zijn gevlucht voor de actieve vulkaan Sinabung, die al 8 jaar rommelt. De families zijn al 2 jaar in tenten en gebouwen ondergebracht. Hier willen we de mensen voorzien in hun dagelijkse behoefte. In sommige ruimtes wonen 100 (!) families op een kleine oppervlakte. Door de vulkaan kunnen ze niet bij hun landbouw grond waardoor er geen inkomen is.

Over de andere projecten later meer!

Image may contain: 1 person, sitting, table, indoor and outdoor

Lieve allemaal, hier eindelijk weer een berichtje van ons uit Sumatra. Met ons gaat alles goed. Het internet doet het hier maar af en toe dus we kunnen niet altijd reageren. We zijn nu bezig met een belangrijk project.

De mensen die vrij dicht bij de berg wonen, wonen in tenten. Van de regering krijgen ze wel rijst en water maar de mensen hebben geen inkomen. Wij gaan heel veel spulletjes voor ze kopen; mondmaskers, shampoo, tandpasta en borstels, waspoeder, olie, pampers, e...n nog meer van dat soort goederen. Morgen horen we om hoeveel mensen het gaat. We kijken er helemaal naar uit om dat voor de mensen te gaan doen.

Daarnaast zijn we bezig om hier in de omgeving, het platteland, de mensen goederen te geven die ze op het land of voor hun armzalige huisjes kunnen gebruiken. We zijn dus nog wel even bezig en hebben niet zoveel tijd om aan huis te denken☀️😍😜 Oja, en zaterdag vieren we de verjaardag van Jerry, Ima en de moeder van Ulina. Zij heeft nog nooit haar verjaardag gevierd. Met cadeautjes en taart.

Tot een volgende keer. Liefs van ons en iedereen.

See More

Lieve allemaal,
Hier eindelijk een berichtje vanuit het meestal koele, natte Indonesië. Met ons gaat alles goed. Eindelijk begint het helpen een beetje op gang te komen. Het is voor de mensen ook moeilijk om iets aan vreemde mensen te vragen. Nu is het vooral zaad en mest voor op land wat goed gebruikt kan worden, grote zakken rijst om te eten, en een man wil zelfs een nieuwe tand die hij kwijt is geraakt door een ongeval 10 jaar geleden.

We gaan naar nog veel meer mensen die... hulp kunnen gebruiken.
De mensen uit 3 kampongs die verdreven zijn vanwege het gevaar van de berg Sinabung hebben van de regering en giften uit de hele wereld een nieuw stenen huis en een stuk grond gekregen. Ongeveer 350 huisjes, allemaal losstaand. Ook hebben ze geld gekregen voor verhuizing en om het eerste gewas voor op het land te kopen. Er is een heel nieuw dorp gebouwd met kerk, moskee en school. Een heel groot stuk jungle is er bouwrijp gemaakt om alles te realiseren. Voor die mensen hoeven we dus niets te doen. Er wordt nog zo'n dorp gerealiseerd voor 4 kampongs.

De berg is nog steeds actief. Vanmorgen rond 10 uur hebben we een hele grote pluim gezien, het is er dus echt niet veilig.
Iedereen hier in het plaatsje Kacaribu zegt dat het hier veilig is, daar vertrouwen we dan maar op. Nu ik dit type, om 6 uur plaatselijke tijd, word ik geroepen om naar de berg te kijken die weer een pluim heeft maar niet zo groot en zwaar als vanmorgen. We kunnen ook niet naar de kampong die we daar altijd helpen, Kebayaken, omdat er elk moment een uitstoot van de berg kan komen en de kampong te dicht bij de berg ligt. Wel kunnen we naar Perbesi waar de huisjes staan, kunnen we daar weer veel mensen helpen. De tijd gaat erg snel en we willen nog veel doen, dus we moeten de mensen wat harder aanpakken.

Liefs van ons allemaal voor jullie allemaal.

See More
Image may contain: cloud, sky, outdoor and nature
Image may contain: sky, cloud, outdoor and nature

Hallo allemaal, gisteren zijn we zonder grote moeilijkheden goed aangekomen maar wel erg vermoeid. Ulina stond ons alweer op te wachten met de familie. Na ruim 24 uur waren we weer in ons huis in Sumatra. Het internet is hier beperkt, zodra er een mogelijkheid is zullen we proberen een status update te geven.

Na het een tijdje rustig aan te hebben gedaan is het donderdag zo ver. We vliegen via Singapore naar Medan waar we worden opgehaald door Ulina om naar 'ons' huis op Sumatra te gaan. Er staan diverse projecten gepland, waaronder de bouw van nieuwe huisjes, om de plaatselijke bevolking te helpen. Hopelijk kunnen we jullie tijdens ons verblijf op de hoogte houden van de vorderingen.

Overzicht met foto's van onze werkzaamheden voor Stichting Ulina Indonesië in 2014

Stichting Ulina Indonesië is een neutrale humanitaire hulporganisatie die zich richt op kleinschalige projecten in Indonesië. Wij realiseren maximale hulp met minimale kosten.
ulina.nl

Na 400 jaar is de Sinabung nu wel erg onrustig, vandaag zijn er een aantal uitbarstingen geweest. Inmiddels zijn er zelfs 14 doden gevallen.

Zeker 14 mensen zijn omgekomen door een uitbarsting van de vulkaan de Sinabung op het Indonesische eiland Sumatra.
www.nu.nl

National Geographic wijd een kort artikel over de Sinabung vulkaan

Photo in the news: A volcano in Indonesia erupts 220 times in one week, spraying hot ash and poisonous gas on local villages.
news.nationalgeographic.com

Foto's van de geevacueerde mensen rond vulkaan Sinabung op Noord Sumatra

Stichting Ulina Indonesië is een neutrale humanitaire hulporganisatie die zich richt op kleinschalige projecten in Indonesië. Wij realiseren maximale hulp met minimale kosten.
ulina.nl

De berg Sinabung is nog steeds onrustig. Alle kampongs er omheen zijn geëvacueerd. Nu dus ook kampong Kebayaken. Over de landerijen liggen allemaal brokstukken van stenen en as. De oogst voor dit seizoen is dus verloren.

De mensen die in de kerken en de gemeenschapshuizen verblijven moeten natuurlijk wel allemaal eten. Van de regering krijgen zij niet zoveel. Via Ulina hebben wij gezorgd dat de mensen rijst krijgen, Stichting Ulina Indonesie heeft voor 20 grote balen betaald en Ulina zou er voor zorgen dat het bij de mensen terecht komt.

Nieuws over vulkaan Sinabung op Sumatra

Vanaf zaterdag middag is vulkaan Sinabung zeer actief, inmiddels is de vulkaan 9 keer uitgebarsten. De vulkaan bevind zich in het gebied waar wij hulp verlenen. Voor zover bekend zijn er geen mensen getroffen waar we direct hulp aan verlenen. Wel zijn...
ulina.nl