Photos
Posts

Grön symbolterapidag.
Frösådd.
Planering.
Integrering.
Goda intentioner....
Goda samtal.
Människovänligt.
Miljövänligt.
God mat.
Symbolon Terranova i Mönsterås.
Prova på dagar 24-26 augusti.
Ny utbildningsstart 21 september.
symbolonterranova.se

See More
Image may contain: 1 person, food

ÖGAT I DJUPET av Helene F. Sturefelt
Nyutkommen bok, som kan beställas hos internetbokhandel.

"Jag är så tacksam för vad symbolpedagogiken har fått betyda för mig - från sjukskrivning till hälsa! Min process finns att läsa i ÖGAT I DJUPET - min sprillans nyutgivna bok! Alla 7 stegen är beskrivna, inklusive målningar i färg.
De gladaste hälsningar från Helene F Sturefelt i Sölvesborg", ...
Vi gratulerar vår medlem i Symbolföreningen.

Genom symbolerna kan vi hitta redskap för att leva livet mera helt, och i samklang med oss själva. Färg och form, visualisering och bild, drömmar och musik, dans, rit och berättelser utgör uttrycksfulla arbetsredskap att utforska den egna inre världen.
Symbolspråket är vårt omedvetna språk, som genom kreativa metoder kan hjälpa oss att lära känna oss själva.Ordet SYMBOLON är grekiska och betyder «sätta samman, göra helt». Symbolpedagogiken hjälper människan möta sina egna inre bilder och att finna sammanhang.

See More
No automatic alt text available.
Posts

Sjung och Dansa till ditt Hjärta, Visingsö 18-20 maj 2018, fredag kl 18 - söndag kl 15.

Välkommen att sjunga och dansa helande, kraftfulla och
meditativa sånger och cirkeldanser till himmel och jord
från olika kulturer, i glädje och gemenskap på vackra...
Visingsö, sagornas och sägnernas ö i Vättern!
Kursledare: Marie-Louise von Malmborg och Eva Cederblad
Läs mer http://www.helanderorelse.se/kalendarium-534521

See More
Image may contain: one or more people, child, outdoor and nature

Dans som meditation och rit. 27-29 april 2018, Vadstena Folkhögskola. Dansledare: Marie-Louise von Malmsten..

Livets danser är cirkeldanser med rötter i folkliga danser från olika kulturer. Danserna är rituella och dansstegen/rörelserna är fyllda av symbolik. Rytmen och de upprepade rörelsemönstren ger en ökad närvaro, blir till en meditation i rörelse som kan föra oss i kontakt med vårt inre.

Denna kurs har fokus på dansens både meditativa, symboliska och rituella aspekte...r. Vi gestaltar i dansen bland annat Frälsarkransens symboliska pärlor. Läs mer
http://www.helanderorelse.se/kalendarium-534521

See More
No automatic alt text available.

I Halland i Kvibille, på vackra Pensionat Lundåkra - erbjuder vi en helg med två övernattningar – där du får fördjupa dig i de symboliska uttrycken: saga, måla, skriva, musikmeditation, rörelse... Vårt fokus är Hjärtats väg. Att få tid att reflektera och verkligen lyssna, uppmärksamt till vad ditt eget hjärta vill säga. Hemlagad mat, skön lantlig atmosfär och omtanke från två erfarna Symbolpedagoger och en kompetent husvärdinna/kokerska, kommer att ge dig energi för både kropp och själ. Och har du någon vän eller flera som skulle må bra av en Kreativ målarhelg för personlig utveckling - dela gärna. Varmt välkommen till en närvarande och närande weekend med Ingela Nyström, Karin Ottosson och Camilla Andersson.

MAY4
May 4 - May 6Pensionat LundåkraKvibille, Sweden
18 people interested

Välkommen att prova-på symboliska uttrycksmetoder i Göteborg på Symbolernas Dag.
https://www.facebook.com/events/2049397531976011/

MAR18
Sun 10:00 AM UTC+01Sensus, Drottninggatan 30, 3tr Göteborg
16 people interested

"Sagor hjälper barn som flytt från krig"
från P1 Studio Ett 180109, efter kl 16

Imad Elabdala har med hjälp av bland annat psykologer skrivit boken "Sarahs resa..." som är tänkt att fungera som terapi för flyktingbarn.

– Sarah i boken är en flicka som tittar på världen på ett positivt sätt och som kan tala med naturelementen, med vinden, havet och solen. De förklarar för henne hur man kan bearbeta svårigheter och fortsätta vidare och nå sina drömmar, säger Imad Elabdala.

– De här barnen har gått igenom så mycket i livet, de har förlorat sitt hemland, förlorat nära, flytt hit och behövt hitta sin egen identitet och plats i det nya landet.

– De har gått igenom många trauman. Genom metaforerna får de hjälp att förstå hur problemet fungerar och att de inte är ansvariga för vad som hänt. Det blir ett verktyg ibaserat på KBT som hjälper dem att bearbeta det de varit med om.

Hur ska boken användas?

– Den ska användas i skolorna som ett verktyg för att hjälpa barn att bearbeta sina egna trauman. Men den riktar sig också till svenska barn för att de ska förstå flyktingbarnens upplevelser. Det här är riktig integration. Inte att någon hjälper någon utan att se världen i varandra, för de ska bygga framtiden tillsammans, säger Imad Elabdala.

Hur stort är intresset för boken?

Stort. Vi har fått beställningar från 13 länder, senast från Kanada. Och det växer hela tiden i Sverige.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

See More
Imad Elabdala flydde till Sverige från kriget i Syrien. Han är i grunden ingenjör och fick också jobb som det när han kom till Sverige. För några år sedan ...
sverigesradio.se

Här är en Workshop som låter väldigt spännande och inspirerande.
/ Malou

Symboliskt så tycker jag att den här bilden och Sabian Symbol är rätt i tiden...och att den säger ganska mycket. Ibland behöver vi bli påminda om att vi alla har kapacitet.
/ Malou

Dag 17 Nymåne och vi påbörjar en ny måncykel. En cykel som sträcker sig över nyår och vårt nya år börjar. Det kanske också då är en tid då många av oss börjar t...änka på vad vi lämnat och vad som kommer. Vad kan då vara bättre än att Sabian Symbol just den här nymånen pratar om "A sculptor at his work."

Malou

See More
Dag 17. "A Sculptor At His Work." Nog tycker jag att Sabian Symbol för den här Nymånen är superb. Vi har verkligen kapacitet för att forma vår egen framtid.
livlustbalans.se

Balans i livet som pågår - vad behöver du på det nya året? Låt kroppen bli din vägvisare!

När jag tittar på Apollons symbolik tänker jag lika mycket på att dra sig tillbaka och värna om att kommunicera med sitt eget mörker som att kommunicera ut det. Att dela med sig kan vara en av de pilar som Apollon skickar ut för att sprida ljus. Tvillingarnas tecken kan vara en uppmaning till oss för att upptäcka de projiceringar som vi då och då använder oss av för att komma undan de sanningar som kan vara lite väl otäcka för oss att ta hand om.

Att vända sig till en av Symbolterapeuter/Symbolpedagoger kan vara ett sätt att öppna upp för just detta ljus.

Malou

Symbolkalender 3 december och Fullmånen i tvillingarnas tecken gör sig synlig. Tvillingarna som har Guden Apollon som härskare.
livlustbalans.se

Symbolkalender. På många sätt inspirerad av de zodiakiska symbolerna. De olika tecknen och månens faser leder vidare till många funderingar runt den symbolik som finns.

Har du en idé, fundering över någon speciellt som kan vara intressant att utforska? Ge gärna förslag.
Malou

Dag 2 Symbolkalender och varför inte stanna till och bara andas in din omgivning. Oroa dig inte du kommer att komma fram. Du kommer hitta det du söker.
livlustbalans.se

Tänk vad gott det är när vi upptäcker just detta.
/Malou

No automatic alt text available.

Grön Symbolterapi/Symbolpedagogik hos Symbolon Terranova i Mönsterås. Det är skiftet mellan skörd och vintervila i natur och människosjälar. Gammalt hantverk i nytt terapeutiskt ljus tänder ljus efter ljus av förståelse och utveckling.

Image may contain: outdoor and nature

Forskning visar nu att regelbunden meditativ träning kan, förutom att stärka din koncentrationsförmåga och sänka din stressnivå, förändra din hjärnas fysiska struktur.

Magnetröntgenbilder visar faktiskt på fysiska förändringar.

Inte bara det, olika förändringar genom olika typer av meditation också. ...
Vid mindfulness förändrades en ökning av antalet neuroner i den främre delen av pannloben, det är den del som vi använder när vi försöker förstå och lösa problem.
Vid två andra meditationsformer såsom andningsmeditation och meditationer som var utformade för att öka självkänslan såg man förändringar i det limbiska systemet, alltså området som har att göra med känslomässig reglering: Blodprover visade också att nivån av stresshormonet kortisol hade minskat med 51 %.

Något att sätta sig in i mer kanske vid utformningen av olika meditationsövningar?

Själv tror jag faktiskt att jag ska sätta mig och andas en stund!

Malou

See More
Image may contain: text, nature and outdoor

En dag på klipporna.

rens symboler

Häromdagen var jag ute på öarna utanför Göteborg och fick möjlighet att omfamna klipporna.

...Continue Reading
Image may contain: outdoor, water and nature

Att skriva, att måla, att röra sig! Vilka härligt underbara uttryck och dessutom så nyttiga och terapeutiska.
Att låta den inre dialogen få ta form gör det så mycket enklare att ta till sig och inte bara det, att faktiskt få syn på allt det där som pågår inom oss.
Det är ju faktiskt så också att det är inte alla av oss som har den möjligheten att uttrycka sig verbalt, och även om vi nu har förmågan att göra det..det fungerar inte alltid att göra det.
Ett sätt att underlätt...a kan vara att skriva av sig tankar och känslor i början av en session och bara den lilla saken kan vara det som gör att man kan fortsätta verbalt. Det första är så att säga ute ur systemet.
Jag läser i "Modern Psykologi" att det i forskningssyfte funnits sköterskor som skrivit ner vad som hänt patienter när de varit inlagda på sjukhus och vad som händer med patienten när de får detta uppläst. Underbart tänker jag.
Så många gånger som det hjälper att förstå vad som hänt, att inte uppleva sig helt isolerad från sig själv. Själv har jag fått oerhört stor hjälp av att mina nära upprepat vad jag varit med om när jag själv inte varit medveten om det.

Jag fastnar även för ett uttryck som finns i denna artikel:
"Det finns alltid en tänkt läsare - även om det är jag själv."

Och visst är det sant? Finns det något som är viktigare och starkare än att faktiskt dela med sig av sig själv till sig själv?

Malou

See More
No automatic alt text available.