Posts

A Szkeptikus Klub következő rendezvénye március 20-án:
LEHET-E KÁRTÉKONY A TUDOMÁNY?
DR. LAKOS ANDRÁS INFEKTOLÓGUS ELŐADÁSA

Mai civilizációnk nem létezhetne a tudomány és a technika vívmányai nélkül. Mégis, a tudomány néha félresiklik: olyasmire használják fel módszereit, eredményeit, ami szörnyű tragédiákhoz vezet. A legkézenfekvőbb példa erre az atombomba, de említhetnénk a fajelméletet, a kábítószereket, a robbanóanyagokat, a lobotómiát, a környezeti katasztrófákat okozó r...ovarirtószereket, és még sok minden mást. Paul Offit amerikai gyermekorvos a tudomány efféle kisiklásairól írt könyvet "Pandora's Lab: Seven Stories of Science Gone Wrong" (Pandóra laboratóriuma: Hét történet a félresiklott tudományról) címmel. A klubest során ezeket a tragédiákat vesszük szemügyre, kitérve tudományos és erkölcsi vonatkozásaikra, és megvitatjuk, mi vezetett a szörnyűségekhez, s vajon elkerülhetők-e (és ha igen, hogyan) a jövőben a hasonló katasztrófák.

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

See More
MAR20
Tue 6:00 PM UTC+01Kossuth KlubBudapest, Hungary
115 people interested
A világhírű angol fizikus forradalmasította az elméleti fizikát, és egyben a populáris kultúra sztárja is volt. A világ legokosabb embernek tartották, 76 éves volt.
index.hu
Reviews
4.2
22 Reviews
Tell people what you think
Szűcs István
· February 19, 2018
Bámulatos, hogy még az igazi idiótáknak is milyen kulturáltan tudtok válaszolni.
Sandor Lisovszki
· November 14, 2017
Elolvastam a véleményeket :D :D :D

Én Borg reinkarnációja vagyok, üdvözlet a Béta karotin rendszerből
Ubul Fügedi
· July 29, 2017
Kilátástalan és éppen ezért heroikus a tudomány harca az ostobaság ellen
Györgyné Kovács
· August 7, 2017
Vannak olyan dolgok amiket a tudomány ma állása alapján nem lehet mérni, észrevenni. Pl: homeopátia, reinkarnáció és az összes vallás. A szkeptikus társaság miért támadja a fentebb felsorolt dolgokat?
Iván Gábor IGe
· July 25, 2017
Megélhetési szkeptikusság!
Photos
Posts