Posts

Kirjoittelin Keskustanuorten liittohallituksen blogiin ajatuksiani liikenne- ja viestintäministeriön uudesta hankkeesta. Linkin takaa löytyy lisää.
https://keskustanuoret.fi/…/eteenpain_-_vaikka_rajoitetulla…

Liikenne- ja viestintäministeriö alkaa valmistella hanketta, jonka myötä nopeudeltaan rajoitetut henkilöautot tulisivat alle 18-vuotiaiden käyttöön. Hyvä! Liikennekaaripöljyilyn nostattaman myrskyn pölyt alkavat laskeutua ja jopa minä uskaltaudun vilauttamaan ujosti peukkua liikenneminis...
keskustanuoret.fi
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
437 Views
437 Views
Kainuun Keskustanuoret

Kainuun Keskustanuorten puheenjohtaja @kettunentuomas puhkuu intoa tulevasta. #nuorissaontulevaisuus #kainuunkenut #tulemukaan

Photos
Posts
Image may contain: 7 people, people smiling, people sitting, table and indoor
Kainuun Keskustanuoret

Kainuun Keskustanuorten johtokunta järjestäytyi juuri Puolangalla. Johtokunta lähdössä suurella innolla kohti toiminnantäyteistä vuotta 2018.

Nuori kainuulainen, tervetuloa mukaan toimintaan. Tehdään Kainuusta nuorisoystävällinen maakunta!

Pääsin ensimmäistä kertaa kaupunginvaltuuston kokoukseen, ja heti tiukkaan paikkaan jossa päätettiin äänin 31-20 että Kajaaniin rakennetaan harjoitusjäähalli. Hyvä päätös.

Ammattikuljettajalle normaali talvisää, pakkanen ja lumi eivät ole ongelma turvallisella kuljetuskalustolla. Sen sijaan sulan tienpinna...
epressi.com

Aihetta sivusinkin jo Keskustanuorten liittokokouksessa pitämässäni puheessa. Ihan tutkimusta tekemättä. Toivottavasti tämä sanoma (ja tutkimustulokset) tavoittaa myös päättäjät siten että ymmärrys asian tiimoilta laajenee. Kainuussa erityisesti biotalouden kasvu vaatii kunnossa olevat väylät tien numerosta välittämättä. http://www.kainuunsanomat.fi/…/ek-vaatii-tieinvestoinneiss…/

Elinkeinoelämän keskusliitto EK vaatii, että tieinvestoinneissa - niin uusissa hankkeissa kuin kunnossapidossa - on
kainuunsanomat.fi

Onnea Suomi, onnea suomalaiset!

Image may contain: text

Hox Kajaanin kaupunki! Alueellinen tasa-arvo ei tässä opetusministeri Grahn-Laasosen päätöksessä toteudu. Valitus tästä on tehtävä varsinkin kun perusteet siihen ovat. Meillä tarvitaan graafisen alan osaajia nyt ja tulevaisuudessa niin monipuolisen kulttuuritarjonnan säilyttämisen kuin kasvavan pelialan takia.

Tästä asiasta on tullut nyt useita yhteydenottoja ja aiheesta. Perjantaina kollega Timon kanssa esittämämme vaatimus kuvataidelukion jatkamisesta Kajaanissa saa... jatkoa niin opiskelijoilta, opettajilta kuin sivistysjohdolta. Alan koulutus ei loppuisi vain Kainuusta vaan koko Pohjois-Suomesta, joten pohjoisin lukiokoulutuspaikka nuorille löytyisi jatkossa Lapinlahdelta, jos opetusministerin päätös pysyy ennallaan. Hakijoita on kuitenkin ollut kuvataidelinjalle enemmän kuin jatkon jo saaneelle musiikkilinjalle. Myös esimerkiksi Kajaanissa toimii jo nyt vahva peliala, joka tarvitsee visuaalisesti lahjakkaita osaajia.

Pyrimme saamaan viimeiseen asti muutoksen viime perjantaina opetusministeri Grahn-Laasosen tekemään päätökseen Keskustan sivistysryhmän ja vastuuministerimme Anne Bernerin kanssa, mutta opetusministeri piti päänsä ja päätti kuvataidelukioiden lopettamisesta niin Kajaanista kuin Rovaniemeltä.
Päätöksestä on mahdollisuus valittaa ja se kannattaa myös Kajaanin kaupungin tehdä tasa-arvoisten koulutusmahdollisuuksien turvaamiseksi alueemme nuorille. Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen ja Taideyliopiston asiantuntijoiden lausunnot eivät tue myöskään lakkauttamista, kuten kannanotossa kerroimme.

See More
KATSO KUVAT! – Me opiskelijat olemme huolissaan, kun Kainuusta on lähdössä maakunnan ainoa lukio, jossa on kuvataidelinja.
kainuunsanomat.fi

Paljon parjattuja molemmat. Joko alkaisi olla kiitosten aika?

Lähes päivälleen vuosi sitten pääministeri Juha Sipilä (kesk) oli kaivosyhtiö Terrafamen vieraana Sotkamon Talvivaarassa.
iltalehti.fi

Me pyritään vähentämään vastakkainasettelua. Vihreillä on paljon hyviä pyrkimyksiä joiden suuntaan ollaan kyllä menossa, mutta maailma muuttuu hitaasti. Mutta me ei hyväksytä tällaista kritiikkiä, joka on rinnastettavissa kiusaamiseen. Kyllä täällä kehän ulkopuolellakin pärjätään oikein hyvin, kiitos kysymästä. Täällä tehdään toki asioita yhdessä ja tuetaan toisiamme mutta ei se ole insestiä. Se on yhteisöllisyyttä. Sitä tarvitaan niin maaseudulla kuin kaupungissa. Se on meidän vahvuus ja itsenäisen Suomen edellytys. http://m.iltalehti.fi/politiikka/201711042200511046_pi.shtml

- Syrjäseudulla on tosi masentavaa ja tylsää, Helsingin vihreiden kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra muotoilee pointtinsa Iltalehdelle.
iltalehti.fi

Uusia tuulia viikonlopulta. Ensivuonna on tiedossa muun muassa liittohallitustyöskentelyä Suomen vaikuttavimman nuorisopoliittisen järjestön riveissä. Kiitoksia vielä kerran luottamuksesta äänestäneille. http://keskustanuoret.fi/…/kainuun_keskustanuoret_janne_kal…

Suomen Keskustanuoret ry:n sääntömääräisessä liittokokouksessa 27.- 29.10. Joensuussa valittiin Kainuun Keskustanuorten pitkäaikaiset aktiivit Janne Kallunki ja Teemu Ikonen Keskustanuorten liiton luottamuspaikoille. Kainuun Keskustanuorten puheenjohtajana kuluvana vuonna toiminut Kallunki (28) vali...
keskustanuoret.fi

Seinäjoella lihatyrkkyjen paneelissa pistäydytty ja illaksi Paljakkaan.

Image may contain: 2 people, people sitting
Teemu Ikonen updated their profile picture.

© Ilona Suuronen

Image may contain: 1 person, sitting, beard, hat, outdoor and closeup

Tässä asiallinen kirjoitus. Mitenköhän sen saisi päättäjien päähän uppoamaan? Varsinkin kun vastottain on tehty tuo porilainen "ihmiskoe" juomatapojen muutoksesta.

Suomalaisten juomatavat on pilattu sääntelyllä. Sen ei soisi enää jatkuvan kun kieltolain päättymisestäkin on jo 85 vuotta aikaa.

http://www.jocka.fi/?p=3900

No nyt! Vaihtelua jauhelihakastikkeeseen ja makaronivelliin.

Suomen elintarviketurvallisuusvirasto Evira tiedotti tänään, että jatkossa Suomi sallii ja ryhtyy valvomaan hyönteisten pääsyä elintarvikemarkkinoille. Suomi muuttaa EU:n uuselintarvikeasetuksen tulkintaa niin, että hyönteisten kasvattaminen ja myyminen tulevat luvallisiksi vihdoin myös Suomessa.
keskustanuoret.fi

Viime viikonlopun Elokoulussa päätös kypsyi ja kotipiirin tuella lähden ehdolle liittohallitukseen.

Kainuun Keskustanuorten piiri esittää aktiiviaan Teemu Ikosta Kekustanuorten liittohallitukseen!
keskustanuoret.fi