Reviews
Dr. Kernács Zsuzsanna orvos-természetgyógyász has no reviews yet.
Tell people what you think
Photos
Posts

Kedves pácienseim!

Kellemes Ünnpeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok!

No automatic alt text available.

Nemsokára itt a nyár, ideje megszabadulni a felesleges kilóktól.
Most kedvezményes áron igénybe vehető az egyénre szabott alábbi fogyókúrás csomagajánlat, amely tartalmaz:

egyszeri állapotfelmérést,
az első tartós test és fül akupunktúrás kezelést, ...
étrend tanácsadást

A kedvezményes csomag értéke 19.990 Ft.
További akupunktúrás kezelés 7.990 Ft

Időpont foglalásért keressen telefonon +36 30 211 9845

See More
Image may contain: one or more people
Posts

Az egészségünk megőrzése nem csak a dolgos hétköznapokon fontos, hanem pihenés alatt is. A tavaszi szünetben ( csütörtökön és kedden) is várom a gyógyulni vágyó kicsiket és nagyokat egyaránt!

Image may contain: text

Mi okozza a tavaszi fáradtságot?

A tavasz közeledtével éreznünk kellene, amint az ébredő természet feltölt energiával, mégis ezekben a kora tavaszi napokban sokan bágyadtak, aluszékonyak, az emberek fejfájásról, szédülésről, ingerlékenységről panaszkodnak. A közeledő kikelet ellenére nyoma sincs a megújuló vállalkozó kedvnek, a végtagok ólomsúlyúak, a fej mintha vattával lenne kitömve, - egyszóval erőt vesz rajtunk a tavaszi fáradtság. Minden kellemetlen tünete ellenére, a ta...vaszi fáradtság nem betegség, hanem a szervezet normális reakciója, amikor is a téli üzemmódról tavaszira vált át. Ez az átállás azonban tovább emészti a tél során egyébként is megcsappant energiatartalékainkat. A fáradtságérzet kialakulását elsősorban a hormonháztartásunkban lezajló folyamatok okozzák, mégpedig az „alvási hormon”, a melatonin és a „boldogsághormon”, a szerotonin szintjének szezonális ingadozása. Télen, amikor a nappalok rövidebbek, és kevesebb napfényhez jut a szervezet, fokozódik a melatoninképződés, és ezzel együtt megnő az alvásigény. A tavasz közeledtével a napok hosszabbodásával több fény éri szervezetünket, csökken a melatoninprodukció, és ez átmeneti zavart okoz az alvás-ébrenlét bioritmusában. A szerotonin képződését a fény fokozza. A tél hosszú szürkesége után jelentős szerotoninhiány alakul ki szervezetünkben, amely a tavaszi napsütés hatására, csak lassan és fokozatosan pótlódik. Az alacsony szerotoninszint depressziót, örömtelenséget okoz. A hormonok példáján láthatjuk, hogy a „téli időszámításra” beállított biológiai óránk csak nehézkesen képes átállni a tavaszi fényviszonyok diktálta gyorsabb ütemre. Ez igen fárasztó folyamat.

Hogyan tudunk segíteni rajta?

A fáradtság ellenére is menjünk ki a szabadba és fokozatosan kezdjük meg az intenzív mozgást! A mozgás a stresszválaszban részt vevő anyagok (noradrenalin, szerotonin) termelését növeli. A testedzés során opiátok (endorfin) is felszabadulnak, melyek jó közérzetet biztosítanak
Javasolt a napi többszöri, kisebb mennyiségű étkezés, így a szervezet energiaellátása egyenletes lesz, és a táplálék feldolgozása is kevesebb megterhelést jelent számára.
A reggeli váltózuhany felfrissít! A meleg, bágyasztó kádfürdőzés helyett zuhanyozzunk, ami serkenti a vérkeringést, alaposan megmasszírozza izmainkat, felkelti életkedvünket.
A friss, idény zöldségeket fogyasszunk!
A tavasz közeledtével érdemes tisztítókúrát vagy egy rövid böjtöt beiktatni, ám ezek alkalmazása előtt mindenképpen kérjük ki orvosunk tanácsát, mivel egy rosszul megválasztott tisztítókúra vagy egy idejében nem felfedezett betegség jelenléte nagy károkat okozhat egészségünkben.

(forrás: Webbeteg)

See More
Image may contain: 1 person, outdoor

Kedves pácienseim!

Kellemes Ünnpeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánok!

No automatic alt text available.

Kedves pácienseim!

Elkészült az új honlapom a www.orvostermeszetgyogyasz.hu, ahol még több cikket és információt találnak a diagnosztikáról, a terápiákról, a fonal beültetéses akupunktúráról!

No automatic alt text available.

Ahogy Dr.Köves főorvos úr nyilatkozta az alábbi cikkben , a visszatérő húgyúti gyulladások kezelésében az immunrendszer erősítése, a lelki háttér feltárása és akiváltó tényezők megismerése nagyon fontos.
Ezekben az esetekben kap szerepet az alternatív medicinát is használó gyakorló orvos.

Saját praxisomban nagyon sok fiatal és idősebb hölgyet kezeltem és kezelek visszatérő húgyúti panaszokkal. Többségében sikeresnek mondható eseteimben a gyógyteákon kívül a homeopátiás készítmények, az akupunktúra, a biorezonancia és az életmód tanácsadás lehetőségét használom ki.

A visszatérő húgyúti fertőzések világszerte nők millióinak életét keserítik meg, azonban a helytelen kezelésekkel, összevissza szedett antibiotikumokkal nem csak saját maguknak, de az egész emberiségnek is ártanak az orvosok, páciensek. Sokszor sajnos a szakemberek sem mindig tudják, mi a megfelelő…
nlcafe.hu

Mennyit is igyunk a nyári melegben?

Folyadék bevitel nagyon fontos, mert a párologtatással nagyon sok vizet és ásványi anyagot veszít a szervezet a nyári melegben.

Mennyi folyadékot kell pótolni?

...

1. nem szabad számszerűen meghatározni a napi bevitelt, mert függ az életkortól, a fizikai aktivitástól, a külső páratartalomtól és hőmérséklettől.
2. megfelelő a bevitel, ha a 3-4 óránként megtelik a húgyhólyag és a vizelet színe szalmasárga
3. ha ennél ritkább, akkor fokozni kell a bevitelt, ( hiába „ ittam már 3 liter folyadékot”, mégsem elégséges, ez általában 37C fok feletti kánikulában fordul elő)
4. ha gyakrabban, akkor csökkenteni kell, mert a túlzott folyadék bevitel a vesét terheli

A folyadék hiány tünetei:

1. szomjúság érzet nem mindig van jelen,
2. fejfájás,
3. fáradékonyság, aluszékonyság
4. szédülés
5. székrekedés
6. izomgörcsök (elsődlegesen az ásványi anyagok hiánya miatt)
7. zsibbadás, bizsergés a végtagokban

Pótlás esetén figyeljünk az ásványi anyagokra is ezért a következők fogyasztása ajánlott:

1. elsősorban ásványvíz ( ilyenkor a magasabb nátrium tartalmút részesítsük előnyben),
2. lédús gyümölcsök- dinnye, melynek cukor tartalma alacsonyabb
3. sós ízű könnyű zöldség levesek,
4. gyümölcsteák
5. zöldséglevek
6. alkoholmentes sör
7. esetlegesen alacsony alkohol tartalmú könnyű borok hígítva
8. Vízhajtó hatású italok kerülése: kávé, fekete tea, cola, alkohol

Milyen következményi vannak a nem megfelelő folyadékpótlásnak?

1. duplájára nő a hibázás lehetősége, ha nem viszünk be elég folyadékot a szervezetünkbe. Az Európai Hidratációs Intézet által rendelt, friss kutatás eredményei azt mutatják, hogy már az enyhe kiszáradás is ugyanannyi vezetési hibát okoz, mint az alkoholos vagy drogos befolyásoltság.
2. sűrűbbé válik a vér, ezért a trombózis veszélye megnövekszik
3. különösen figyeljünk a repülőgépen való utazáskor, mert hiába alacsonyabb a hőmérséklet, a páratartalom 10-17% körül van a fedélzeten, ilyenkor még fokozottabban kell a folyadék bevitelre figyelni és kerülni a vízhajtó hatású italokat. A trombózis esélyének csökkentésére végezzük a fedélzeti tornát 3 óránál hosszabb repülő út esetén!

See More
Image may contain: one or more people

Mi az akupunktúra?

Elmélete:

.Kínaiul "zsen csin" (szúrás és moxa-kezelés), latinul „acus„ (tű) és „punctura„ (szúrás). Az egészség az éltető energia (chi ) testünkben való szabad keringésétől függ. A chi csatornákon ( meridiánokon) áramlik meghatározott rend szerint. A keringetést az ellentétes poláris erők - a yin és a yang - tartják fenn, egyik pólus sincs meg a másik nélkül, egymáshoz képest léteznek. Ezek dinamikus egyensúlya esetén harmónia, azaz egészség van, a betegsé...g pedig az egyensúly felborulásakor jön létre, ilyenkor energiablokk keletkezik, Az adott problémát külső ártó tényezők (pl. sérülés), illetve belső kóros érzelmi állapotok (pl. stressz, helytelen étrend és életmód) indíthatják el.
Az energia zavar először funkcionális zavar formájában jelentkezik, ami panaszt okoz a páciensnek, például fájdalmat. Ilyenkor nyugati diagnosztikus eltéréseket nem találunk. A chi áramlásának további akadása esetén alakulnak ki a szöveti elváltozások a szervezetben, mint pl. gyulladás, vérkép eltérés, stb

Akupunktúrás pontok:

A meridiánokon, energiavezetékeken helyezkednek el az akupunktúrás pontok. A meridiánok összeköttetést biztosítanak a bőr és belszervek között. A meridiánok léte biofizikai módszerekkel bizonyítható, de struktúrájuk ez idő szerint még ismeretlen. Az akupunktúrás pontokat úgy kell elképzelni, mint a vízvezeték hálózaton található csapokat. A pontok 0,5mm- akár 2 cm kiterjedésűk is lehetnek. Ezek elzárásával vagy nyitásával az energia, a chi áramlását képesek vagyunk szabályozni, az adott terület ingerlésével, ami történhet tűvel, beültetett steril sebészeti fonállal, de lézerrel vagy az elektromosság felhasználásával is, energiát juttatni az energiaszegény területre, vagy elvezetni a kórosan felgyülemlett energiát, amelynek köszönhetően a yin és yang egyensúlya is helyreáll a szervezetben Az akupunktúrás pontok gyakran a testi idegvégződéseinél vagy a vérerek nehezebben beazonosítható szakaszán fekszenek.

Akupukntúra gyógyító szerepe:

Az ún. funkcionális zavarokban az európai orvoslás eredményei meglehetősen szerények, így ezekben a hagyományos kínai orvoslás szinte egyeduralkodó.
Sok esetben ― főleg szervi elváltozásoknál ― a kínai és az európai orvoslás együttes alkalmazása a legkívánatosabb a beteg számára. Az akupunktúra nem zárja ki a gyógyszeres kezelést, egyik a másikat jól kiegészítheti. Anatómiai elváltozást akupunktúrával megszüntetni nem lehet, de a velejáró, általa fenntartott funkciózavart igen.

Az akupunktúrával jól kezelhető betegségek:

Fájdalom szindrómák, reumatológiai panaszok, sport sérülések, traumák utáni állapotok, stroke vagy oxigén hiányos állapotok
utáni bénulások, görcsök, emésztési problémák, menstruációs problémák

See More
No automatic alt text available.

Végre beköszöntött a tavasz!

A téli szunnyadás után érdemes felkészülnünk a megújulásra testben és lélekben egyaránt!
Hogyan is tegyük ezt? Méregtelenítsük elménket és szöveteinket!

...

Méregtelenítés alapszabályai:

1. Stimuláló szerek: kávé, dohányzás, alkohol, energia italok, túl sok cukor bevitelének minimalizálása

2. Helyes étrend beállítása (tápanyagokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag; adalékanyag-mentes ételek fogyasztása) Fogyasszon sok C-vitamint és ásványi anyagot, különösen kalciumot és magnéziumot. Elsődlegesen idényzöldségek és gyümölcsök fogyasztása ajánlott!

3. Igyon legalább napi 2-2.5 liter vizet.

4. Minél többet tartózkodjon a szabad levegőn, ahol lélegezzen mélyeket, hogy az oxigén teljesen átjárja egész szervezetét.

5. Találjon testalkatának és teherbíró képességének megfelelő testmozgás formákat! Figyeljünk a fokozatosságra!

6. Hetente legalább egyszer végezze el az alábbi fürdő rituálét: zuhanyzás közben legalább 5 percig engedje magára a meleg vizet. Ezt váltsa fel hideg vízzel 30 másodpercig. Ezt ismételje meg két – három alkalommal. Legjobb, ha közvetlen lefekvés előtt teszi, és pihenni tér.

7. Tisztító gyógyteák fogyasztása. A legjobbak: kurkuma, bojtorjángyökér, orvosi zsálya, csalán, édesgyökér, édeskömény, borókabogyó, fahéj, gyömbér, ánizs. Betegség fennállása esetén mindenképp ki kell kérni a kezelőorvos tanácsát!

8. Ivó- és böjtkúrák alkalmazását csak orvos felügyelete mellett szabad végezni!

9. Stressz faktorok felkutatása és megszüntetése. A legjobb módszer erre, ha tudatosan építi fel napi és heti teendőit.

10. Lelki terhek elengedése, pozitív gondolatok előtérbe helyezése.

11. Szánjon időt a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Kérdés esetén forduljon hozzám bizalommal!

See More
Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Egészségben és Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Image may contain: hat and outdoor