Posts

Als je helemaal overweldigd wordt door depressieve gedachtes, hoe krijg je dan vat op je depressie? Waar begin je? In ieder geval niet door algemene, vage doelen te stellen. Hoe dan wel? Het antwoord vind je in deze blog.

En ik neem mij voor.... om gelukkig te zijn. Klinkt goed, maar is dit wel haalbaar? Tips om vat te krijgen op je depressie.
dagdepressie.nl

Met een hug komt heel veel oxitocine vrij. Alle beetjes helpen wanneer je #depressief bent. Heel veel plezier wens ik iedereen op het #Depressiegala vanavond tijdens #BlueMonday.

Image may contain: 1 person, smiling, standing and text
Mirjam Dinger

Tromgeroffel....
Tadaaaa.... Wij zijn er klaar voor! #BlueMonday will never be the same...

Heb je zin om mee te doen? Of kom je een hug halen? Morgenochtend om... 10.00 op Utrecht CS,. We beginnen bij de piano in de stationshal.

Verder wil ik vast iedereen die klaar stond om dit idiote spontane plan werkelijkheid te maken van harte bedanken voor je hulp en enthousiasme. Samen maken we er een feestje van!

See More
Reviews
Tesoro has no reviews yet.
Tell people what you think
Photos
Posts

Als je niet meer kunt stoppen met piekeren, nauwelijks kan genieten van je leven, last hebt van je lijf en somberheid overheerst, denk dan eens aan #massagetherapie. Niet praten over je depressie, maar luisteren naar wat je lijf jou te vertellen heeft. Een massage laat je weer voelen dat je mens bent, dat er meer is dan piekergedachtes.

Wil je het contact met jezelf herstellen, luister dan naar je lichaam. Zij wijst je altijd de weg naar een dieper inzicht in jezelf.
dagdepressie.nl

Soms kan een groot probleem verholpen worden met minimale inspanning. Een eenmalige workshop gericht op een groei-mindset heeft grote impact op kinderen met #depressieve klachten. Geweldig!

Een nieuw onderzoek van Schleider & Weisz (2017) wijst op een veelbelovende manier om tieners te helpen die last hebben van depressie en angst
ggznieuws.nl

Het wordt steeds duidelijker dat pillen vaak onvoldoende helpen bij een #depressie. Een deel van de oplossing kun je vinden in meer sporten, yoga en meditatie oftewel uit je hoofd in je lijf.

Jan van Blarikom, directeur bij de GGZ instelling Zeeuwse Gronden, vindt dat de oplossing voor een depressie te vaak gezocht wordt bij medicijnen
ggznieuws.nl

Een probleem kun je nooit oplossen op hetzelfde niveau. Dus nog meer denken als je al heel veel piekert heeft weinig zin. Er komt gewoon niets nieuws. Wat dan wel? Stil zijn en je gedachtes observeren of praten met iemand anders, dat werkt wel!

Teveel nadenken is nooit goed. Stop ermee, dat beweerde ook Albert Einstein. In plaats van meer nadenken, kun je beter over je gedachten praten.
365dagensuccesvol.nl

Depressie is stagnatie, een moeras waarin zowel pijn als liefde verstikt ronddobberen. De herfst laat zien hoe je je uit een #depressie kunt bewegen.

Heb je last van een depressie? Onderzoek toont aan dat bewegen helpt. Maar beweeg niet alleen fysiek maar ook innerlijk. Laat je inspireren door de herfst!
dagdepressie.nl

Het wordt steeds duidelijker dat je leefstijl invloed heeft op je psychisch welzijn. We zijn gemaakt om te bewegen. Laten we dat dan ook vooral veel doen!! Heb je meer nodig, denk dan eens aan #massagetherapie om inzicht te krijgen in het ontstaan van je #depressieve klachten. Een lichaamsgerichte benadering kan enorm verhelderend zijn.

Volwassenen die een uur per week bewegen, lijken daarmee een depressie te kunnen voorkomen.
nu.nl

Vandaag mijn eerste masterclass Depressie & Massagetherapie bij Holos gegeven. Zwaar onderwerp en toch was het licht. Wat een enthousiasme en inspiratie kwam er vrij!! Ik ben zo blij dat ik dit heb kunnen en durven doen.

Image may contain: 1 person, sitting
Image may contain: 1 person, smiling
Image may contain: 1 person, text

Fysieke signalen als hoofd- en buikpijn, spierspanningen, druk op je borst kunnen je veel vertellen over de aard van je depressie en dus ook wat er nodig is om het op te lossen. Lees en deel deze interessante blog.

Hoe vaak komt het niet voor dat iemand naar zijn huisarts gaat met allerlei vage, onbegrijpelijke klachten als hoofdpijn, druk op de borst, misselijkheid, spierklachten…. Nadat je bent onderworpen aan allerlei medische onderzoeken, ga je onverrichterzake weg met als mededeling aan het thuisfront: ‘Z...
dagdepressie.nl

Als je symptomen als agressie, alcohol- en drugsgebruik toevoegt aan het lijstje, blijken mannen net zo vaak te lijden aan een depressie als vrouwen.

Depressies worden vaak omschreven als een vrouwenziekte, maar nieuw onderzoek wijst uit dat mannen er minstens zo vatbaar voor zijn. Het grote verschil zit hem in de sluwe signalen waar voordien geen rekening mee gehouden werd. Agressie, alcohol- en drugsmisbruik en verhoogd risicogedrag behoren voo...
ggznieuws.nl

Rennen en lachen, een uitstekende combinatie om je gemoed een oppepper te geven.

AUG26
Sat 12:00 PM UTC+02Maarsseveense PlassenTienhoven, Netherlands
120 people interested

Wil je even ervaren wat een holistische massage voor je kan betekenen? Ga dan morgen op Nationale Massagedag naar de Mariaplaats en boek een gratis kennismakingssessie.

Genieten van een gratis massage? Het kan tijdens de Nationale Massagedag op de Mariaplaats in Utrecht. Holos Academie verzorgt graag een kennismaking.
indebuurt.nl

Heb je last van een #chronische #depressie, dan vergeet je te leven. Laat je inspireren door de laatste blog van Tesoro.
http://dagdepressie.nl/zingev…/van-depressie-naar-expressie/

Leven is jezelf uitdrukken in de wereld. Maar wat doe je als je in een depressie zit? Geef je emoties de ruimte.
dagdepressie.nl

Op www.allesgoed.org vind je mooie portretten van mensen die openhartig vertellen over hun #depressie. Geniet van hun verhalen.

We zijn reuze trots op ons nieuwe portret van Peter Oostelbos! "Ja, ik zou mijn depressie missen." Lees, kijk, like, deel en bewonder! https://allesgoed.org/2017/05/09/peter/

Mijn depressie is altijd bij me. Het begon al toen ik nog een klein jongetje was: elf jaar. Maar de diagnose kreeg ik pas op mijn 52
allesgoed.org

Piekeren kan je heel wat uren bezighouden en je systeem aardig ontregelen. We doen dit echter niet voor niets. Hoe dat zit, wordt in deze blog uitgelegd.

Piekeren, je wordt er gek van! Maar piekeren heeft wel zin! Het lost namelijk een heel groot probleem op. Wat dat is, lees je hier.
dagdepressie.nl

Veel mensen komen bij de huisarts met vage pijnklachten, libidoverlies of gewichtsverandering, maar lijden eigenlijk aan een depressie. Wees alert.

Dit zijn zeven signalen, die ogenschijnlijk niets te betekenen hebben, maar die toch zouden kunnen wijzen op een depressie
ggznieuws.nl