Reviews
TVU Color Line has no reviews yet.
Tell people what you think
Videos
TVU Color Line avholder vårmøte ombord på Color Magic. Vi fikk besøk av blant andre Morten Ørsal Johansen (Frp) og Trine Sønsteby fra HR. Vi gikk også gjennom aktuelle saker som NIS saken, budsjettet, den politiske situasjonen, ungdomsarbeid og valg.
30
2
Norge raserer det Nordiske fergemarked.
153
32
Tv2-Nyhetene i dag, 10.03.2018
92
71
Photos
Posts

"Tidligere i år satte Norge ny rekord for skip som seiler under Norges to flagg. Det finnes veldig god statistikk på antallet skip med norsk flagg, men statistikken over antallet norske sjøfolk glimret med sitt fravær i snart ti år.

Statistisk sentralbyrå sluttet å føre statistikk i 1998, og Rederiforbundet sluttet å hente inn bemanningstall i 2009.

Nå har næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) besluttet å samle inn statistikken igjen.

...

– Det er viktig å ha en samlet oversikt over hvor mange som jobber på sjøen, ikke minst for å se hvordan utviklingen av norske sjøfolk har vært over tid, sier Isaksen til Sysla.

Flere har tatt til orde for at en slik statistikk burde finnes, deriblant leder i Sjømannsforbundet Johnny Hansen. Han etterlyste en oversikt over utviklingen av antallet norske sjøfolk på NIS-skip.

– Jeg er bekymret for at den er negativ, sa Hansen til NTB i februar.

De siste årene har myndighetenes nettolønnsordning, hvor rederiene får kompensasjon for å bruke nordmenn på skipene sine, bidratt til at sysselsettingen av nordmenn har gått opp i NIS, men ned i NOR (Norsk ordinært skipsregister)."

See More
– Vi har ikke en samlet oversikt over hvor mange som jobber på norske skip. Det bør vi ha, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).
sysla.no

Maritim Logg 11.4.2018

Image may contain: one or more people and camera
Jan Nilsen to Vi som vil at alle Norske Sjøfolk skal være med inn i Fremtiden.

I et forsøk på å nå ut så bredt som mulig. For å nå også de som ikke er på Facebook. Har jeg satt inn denne annonsen, om formålet med gruppen i Loggen medlemsb...ladet til Sjømannsforbundet, Norsk Offiser Forbund og Maskinist Forbundet.

Det er viktig å tenke på at. Jo flere vi er i denne politisk uavhengige gruppen , jo bedre er det for den viktige kampen for norske arbeidsplasser i Norske farvann og på Norsk sokkel.

See More