Posts

Érpatak most vasárnap, Magyarország két héttel később választ új vezetőket

Van-e esélye a "darutollas" Orosz Mihály Zoltán ellenzéki kihívójának?

Vasárnap időközi önkormányzati választás lesz a szabolcsi érpatakon, Orosz Mihály Zoltán falujában.
abcug.hu

A propagandáról

Közeleg a választás, egyre durvul a kampány, felpörögtek a propagandagépezetek. Hogyan működik? Mit tehetünk ellene?

Kapelner Zsolt korábbi írását ajánljuk ismét a figyelmükbe

Szeretnél képben lenni? Ehhez jól meg kell válogatnod, honnan szerzed be híreidet, messziről ki kell szagolnod a kormánypropagandát, a stratégiai célból terjesztett álhíreket. A legelismertebb hírforrásokra támaszkodva kivonhatod magad a manipuláció befolyása alól, igaz? Nos, van...
ujegyenloseg.hu
Videos
Egészségpolitikai program vitája
27
13
Vago-Pogi: Mitol boldog egy orszag?
84
26
Szociáldemokrata-e Gyurcsány Ferenc?
22
13
Reviews
4.6
97 Reviews
Tell people what you think
István Ádám Patkó
· January 31, 2018
Töröltétek a kommentemet amiben arra világítottam rá hogy azt mondjátok nem kell kvóta majd pedig azt hogy nem lerágott gumicsont mindaddig amíg nem 50-50 arányban vannak a Parlamentben.

Szép kezdés,... mondhatom. See More
Kiss Jenőné Lívia
· July 23, 2017
Mindenek előtt a hozzászólok kulturált megnyilvánulását és stílusát kedvelem. Itt nem vita, hanem nézet különbségek találnak egymásra, ezek vihetik előre az értelmesen gondolkodó embert.
Csaba Szabó
· January 13, 2018
Folyton küldi a lájkrequesteket.

Nem foglak belájkolni
Jenő Mátyás Fock
· November 13, 2017
Az Új Egyenlőség...céljai, teljes mértékben
elfogadhatóak számomra...mivel, a Csopor-
tomban, évek óta...ezt az egymás iránti, tel-...
jes tiszteletet, szolidaritást, és BALoldalisá-
got...vallom, ALAPNAK!!!
JENCI...
See More
Ferencné Ács
· November 13, 2017
Örülök, hogy olvashatom az Új Egyenlőséget.
Szepes Vendég
· February 7, 2018
Köszönet munkájukért!
Nathan Skye
· April 18, 2017
Nagyon színvonalasak az írásaik, de jó lenne egynél több nőt látni a szerkesztőik sorában. Egyenlőség reprezentáció által is, nem csak témában.
Zoli Décsi
· March 7, 2018
Geza Laszlo Jeney
· February 1, 2017
Csak üdvözölni és támogatni tudom, hogy napjainkban, amikor a ráción, a tényeken, az érveken, és a nyílt vitán alapuló közéleti szemléletformálást eredendően beteljesíteni hívatott hazai értelmiség sz...inte majd minden szinten és fronton behódolt egy torz, bűnben fogant történelmi és nemzettudat újraélesztésén, a primitív előemberi érzelmek és reflexek felkorbácsolásán, valamint a jogállamisághoz és az európaisághoz kapcsolódó értékek devalválásán alapuló, önző és önsorsrontó illiberális politikai kurzusnak, akkor a lehangoló szellemi sivárságból előbukkan egy tényszerű, érvelő vitára invitáló kezdeményezés, amiből remélhetőleg minden, magát POLGÁRNAK érdemesítő magyar honpolgár csak profitálhat majd.
Ennek okán sok érdeklődő és értő, de leginkább mind több vitázni, befogadni, meggyőzni és cselekedni képes követőt kívánok a lap szerkesztőinek!
See More
Balazs Gluck
· June 5, 2017
Ki vagyok már éhezve az értelemre, így aztán nagyon élvezem a párbeszédeket amiket rendeztek. Bármennyien is nézik tartsatok ki! Az értelem egyszer úgyis utat tör magának. Jó munkát!
Éva Kalmár
· December 15, 2016
Nagyon jó kezdeményezés. Remélem az a tudáshalmaz, amit az értelmiségünk felhalmozott az ORSZÁG érdekében is aktivizálódik. Tudjuk, hogy a tudás hatalom és ha a tudás nem az oktatásból jön, akkor lega...lább vigyük le a kocsmákba. Minél több könnyen érthető, jól kommunikálható anyagot várunk a csoporttól, ami tényleg eljuthat akár a kocsmákba is. See More
Attila Csányi
· August 25, 2017
Beleolvastam. Elég is volt!
Ágnes Daczó
· December 6, 2016
Egyenlőre jó látni hogy alakulnak ezek csoportok, csak azon kéne gondolkodni hogyan juttassuk el a gondolatainkat szélesebb rétegekhez. Nagyon nagy szükség lenne mert nagy a sötétség villanyt kéne gyujtani.
Mari Vilmos
· June 27, 2017
Minden rendezvényükön ott voltam, és minden alkalommal sok okos gondolattal gazdagodtam. Köszönet érte.
Borbála Cseh
· May 21, 2017
Nagyon jók az írások - én a magazint olvasom gyakran, a FB-oldalra csak ritkán nézek be, de amikor igen, érdekesnek találom azt is.
Ágnes Pósa
· December 15, 2016
Remélem, ez a csoport tovább fog működni, mint a"Haza és Haladás" illetve nem egy elefántcsont-toronyból lenéző értelmiségi műhely lesz. Jó lenne, ha az egyetemi ifjúságot fel lehetne rázni, tudatosí...tani velük hogy ők is tehetnének a hazájukért nem is keveset, ha nem lennének közömbösek a közös sorsunk miatt. Nagyon várom, hogy egyre többen térjenek észhez, mert ha így mennek tovább a dolgok, egyre jobban süllyedünk a nihilbe, az ország teljesen tönkre megy. See More
Zombori Katalin
· December 6, 2016
Nagyon jó kezdeményezés, kiváló akkor lesz, ha széles körben képes véleményközösséget, utóbb cselekvési programokat generálni, az önszerveződési erőt növelni.
Zoltán Göndör
· May 20, 2017
Zseniális kedvezményezés.
Zsoka Paroczy
· January 16, 2017
Örülök, hogy van végre egy olyan csoport is, ahol egyetemi szemináriumi formában, színvonalon tudunk megosztani gondolatokat. Hiánypótló.
Andrea Victória Vincze
· January 8, 2017
Jó, hogy végre elindult valami igazán értékteremtő. Ideje volt.
Photos
Posts

Mekkora is akkor a korrupció Magyarországon? És más országokban?

"Egyre több olyan adatot érhetünk el, amelyek lehetővé teszik a kormányok és közintézmények tisztességes működésének mérését, ráadásul objektív módon. Például rengeteg tényszerű információ van az interneten a közbeszerzésekről, amit ha megfelelő módon vizsgálunk, akkor következtethetünk arra, hogy milyen eséllyel történik vagy történt korrupció."

"A hivatalos, objektív adatok [...] is azt mutatják, hogy baj van Magyarországon."

Teljesen objektív adatokkal is lehet mérni az állami források fosztogatásának mértékét. Ezekben sem áll jól Magyarország.
g7.24.hu
A dolgozó emberek tizede számít szegénynek az Európai Unióban. És Magyarországon is, ahol 2010 óta majdnem megduplázódott a jövedelemmel rendelkező szegények aránya.
24.hu

Boldogság és boldogtalanság Európában

Minden országban viszonylag pesszimisták az emberek, vagyis azt gondolják, hogy kevesebben boldogok, mint ahányan ezt saját magukról állítják. Magyarországon az emberek kirívóan boldogtalanok, és a többieket még önmaguknál is boldogtalanabbnak tartják.

Párját ritkítja a világban magyarok pesszimizmusa és életundora, de még így is rosszabbnak látjuk a helyzetet, mint amilyen valójában.
g7.24.hu

A következő közbeszélgetésünk -- vagyis az Új Egyenlőség Közbeszélgetések sorozatának újabb állomása:

Vége-e a bitcoinnak? Megreformálja-e a pénzügyi rendszert? Független? Kitől független? Spekulatív buborék? Mi a blockchain? Találtunk-e már bármi érdemi felhasználást a blockchainnek? Vagy csak hype?

Beszélgetőtársak: Dojcsák Dániel tech szakértő, Joob Márk és Pogátsa Zoltán közgazdászok

MAR28
Wed 6:00 PM UTC+02Kossuth KlubBudapest, Hungary
247 people interested

A béranyaság terjedéséről

Ukrajnában a szegénység és a szabályozatlanság a forrása

"Az utóbbi időben fokozatosan zárták be a kapukat a gyermekre vágyó szülők előtt az olyan, kvázi béranya-nagyhatalomnak számító országok, mint Thaiföld, India vagy Nepál, ahol gyakorlatilag bagóért, mindössze pár ezer dollárért lehetett béranyát találni. Magyarországon és Európa nagy részén a béranyaság illegális, az USA végtelenül szabályozott rendszerében akár 150-170 ezer dollárba is kerülhe...t egy gyerek, így a kétségbeesett pároknak gyakorlatilag csak Ukrajna maradt.

Keleti szomszédunkban lassan iparág lesz a legális béranyaságból, hisz csak az utóbbi két évben 1000 százalékkal nőtt az igénybe vett béranyák száma."

See More
Csak az utóbbi két évben 1000 százalékkal nőtt az igénybe vett, olcsó, ukrán béranyák száma.
index.hu

Műanyag nélkül

A boltban mintegy hétszáz terméket árulnak friss hústól a lencséig, és műanyag helyett komposztálható bioanyagokba vagy hagyományos csomagolóanyagokba csomagolják őket, mint az üveg, a kartonpapír vagy a fém. Az EkoPlaza célja az, hogy idén valamennyi boltjukból száműzzék a műanyagot.

"Teljesen megértjük, hogy amit kérünk, az kényelmetlen és nehéz. Azonban számunkra védhetetlen, hogy továbbra is elpusztíthatatlan anyagokba csomagoljuk az ételeinket és az italainkat. Mindenki tisztában van azzal, hogy változásra van szükség."

Amszterdamban nyílt meg az első olyan bolt, ahol nem használnak semmilyen műanyag csomagolást.
g7.24.hu

Tények és adatok az oktatás romlásáról

Szinte semmi sem maradt a 2011 előtti oktatási rendszerből Magyarországon azon kívül, hogy az ma is lemaradásban van a 21. század szellemiségéhez és munkaerőpiaci igényeihez képest. A helyzet romlott.

-- több tízezer diák hagyta ott idő előtt az iskolapadot,...
-- ötödével visszaesett a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók száma,
-- a szakgimnáziumokra átkeresztelt szakközépiskolák tananyagát annyira lebutították, hogy az MTA szerint az a műveltség visszaesésével fenyeget.

See More
Minden megváltozott a közoktatásban és a felsőoktatásban, és az a baj, hogy nem a jó irányba. Az eredmény, hogy a fiatalok egyre képzetlenebbek.
g7.24.hu

!

MAR27
Tue 2:00 PM UTC+02Kossuth KlubBudapest, Hungary
49 people interested

Fontos!

It's important.
Translated

Hosszú évek munkája érett be tegnap. Elindult az a tényfeltáró újságírást támogató program, amelyért immár 4 éve küzdök. Közel félmillió euró pályázható határon... átnyúló oknyomozó újságírói projektekre.
2014-ben, az EP-képviselővé választásomat követően az egyik első lépésem egy ilyen programra vonatkozó költségvetési módosító indítvány benyújtása volt. Hosszú egyeztetések következtek az Európai Bizottsággal és a Parlament frakcióival, de végül 2016-ban jóváhagyást kaptam a programra. Még további egyeztetések kellettek hozzá, hogy végül eljussunk oda, hogy az Európai Unió költségvetésében a kezdeményezésemre elkülönített összeg eljusson oda, ahova szerettem volna: az oknyomozó újságírókhoz. Amikor elkezdtem a munkát, még nem tudtam, hogy mire valósággá válik, tragikus aktualitása lesz - két oknyomozó újságíró meggyilkolása néhány hónapon belül az EU határain belül. A gyilkosságok után mindennél világosabb, hogy az EU-nak elkerülhetetlenül sokkal aktívabbá kell válnia a független, minőségi média és az oknyomozó újságírás védelmében, mint eddig. És ez nem csak jogszabályi lépéseket, hanem pénzt is kell, hogy jelentsen.
A lipcsei Európai Sajtó- és Médiaszabadság Központ által kezelt programot Daphne Caruana Galizia és Jan Kuciak emlékének ajánlom.

A tegnap meghirdetett program egyelőre egy egy éves ún. pilot projekt. De folytatom a munkát, hogy a jövőben sokkal nagyobb összeg állandó költségvetési sorként álljon rendelkezésre. Ehhez kérem az újságírók támogatását és segítségét is. Egyben javaslom, hogy pályázzanak Magyarországról is minőségi oknyomozó projektekkel, amelyek révén átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé válik a mindenkori hatalom.
Sok sikert!

#sajtószabadság #JanKuciak #allforJan #DaphneCaruanaGalizia

See More
Investigative reporting which reveals facts in the public interest protects democracy. Stories which uncover corruption, financial crime, human rights abuses and environmental damage are rarely nowadays confined to a single state. Such journalism is complex and costly at a time when the news busines...
investigativejournalismforeu.net

Mit tudunk a diáktüntetőkről? Az első vizsgálat első adatai...

-- nagyon kritikusak a mai közállapotokkal szemben (nem a politikát utálják, hanem azt a politikát, amit ma látnak);

-- a hozzájuk legközelebb (vagy a legkevésbé távol) álló politikus Szél Bernadett (19 említés), Karácsony Gergely (15 említés) és gróf Széchenyi István (15 említés)

Alaposan megszondáztatta egy kutatócsoport a március 15-i diáktüntetés résztvevőit, akik zömmel ballibek, de akadt közöttük, aki Pokorni-rajongó.

Városrehabilitáció -- esély vagy veszély? (Videófelvétel)

"Mi az összefüggés a dzsentrifikáció és a városrehabilitáció között? Létezik-e ma Magyarországon állami lakáspoltika és ha igen, kiknek szól? Mi történik a nyolcadik kerületben és milyen társadalmi hatásai lesznek a most végbemenő folyamatoknak? Mi az a lakásuzsora? Miben különbözik a mostani lakáshelyzet a kádár-koritól, illetve hogyan alakult a 2000-es évek elején?"

Jelinek Csaba tegnapi előadásának felvétele.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
1,998 Views
1,998 Views

Külső erők és belső politikai folyamatok kapcsolatáról

"Jó volna, ha a politológiától Magyarországon egyre több olvasó ne csak azt várná, hogy elemezze a közvélemény-kutatási és koalícióalakítási alternatívákat, hanem azt is, hogy élesen megvilágítson hosszú trendeket és megmagyarázza azt, amit röviden külső-belső nexusnak nevezhetünk" -- írja remek ismertetésében Csizmadia Ervin.

Ajánljuk írását a „követő” forradalmakról, a spontán és a tudatos reagálásokról!

Jó volna, ha a politológiától Magyarországon egyre több olvasó ne csak azt várná, hogy elemezze a közvélemény-kutatási és koalícióalakítási alternatívákat, hanem azt is, hogy élesen megvilágítson hosszú trendeket és megmagyarázza azt, amit röviden külső-belső nexusnak n...
ujegyenloseg.hu