Videos
Tipovi roditelja
48
4
Photos
Posts

Nitko umjesto tebe ne može dati svijetu ono što ti možeš. Nitko ne može sjesti na tvoje mjesto pod suncem. Sa svoga mjesta vidiš svijet kao nitko drugi. Ti si poseban. Baš kao i svatko drugi. Ali tek kad se zajedno uhvatimo za ruke, sjajimo punim sjajem. Svatko od nas ima po jedan najljepši komadić svemira. Baš tvoj komadić potreban je svijetu i kada naljepši dio sebe daruješ, svijet zasvijetli posebnim sjajem.
Danas, na prvi dan proljeća obilježavamo Dan osoba s Downovim sindromom, Dan darovite djece, Svjetski dan šuma, Dan borbe protiv rasne diskriminacije, Svjetski dan pjesništva… Toliko ljepote, toliko jedinstva u različitosti u ovom divnom svijetu!

Image may contain: 1 person, stripes and outdoor

Dragi roditelji, radionica "1,2,3 udahni SAD ti" koju održavamo u subotu je popunjenja. Zbog velikog broja prijava održat ćemo dvije "udahni" radionice taj dan.😊
Prva radionica bit će od 10 do 11 h, a druga od 11.30 do 12.30 h. Sve detalje poslat ćemo vam u mailu. Veselimo se suboti i našim novim vježbačima sreće 😍

Image may contain: one or more people, text, nature and outdoor
Posts

Sretan vam Međunarodni dan sreće! Za nas je sreća pokloniti vašoj djeci predivnu slikovnicu o sreći. Onu koja će vam pomoći da ih naučite gdje stanuje prava sreća i kako je možemo osjetiti. Sve što trebate je napisati nam u komentar što vas danas čini sretnima! U petak ćemo objaviti ime sretnog dobitnika, a njega će odabrati naši najmlađi vježbači sreće.

Image may contain: 1 person, smiling, standing

U subotu smo uživali s još jednom grupom prekrasnih roditelja, punih pitanja i želje za osobnim rastom. Posebnu čar našim predavanjima i radionicama daju očevi i na današnji dan, Dan očeva, želimo reći HVALA svim tatama. 💙

Image may contain: 15 people, people smiling, people standing and indoor

"1, 2, 3, Udahni SAD TI! 🎈
Sljedeću subotu u "Vježbaonici sreće" održavamo radionicu koja pomaže djeci da se nauče nositi sa svojim emocijama i da vježbaju najvažniju životnu vještinu - samokontrolu. Radionica je namijenjena djeci od 6 do 10 godina.
Djeca će uživati i kroz zanimljive vježbice i meditativne igre uvježbavati alate koji im pomažu da budu sretniji i zadovoljniji. Prošli put ova je radionica bila popunjena u dva dana pa ako želite prijaviti svoje dijete, javite nam se što prije na: info@kosnica.hr.

MAR24
Sat 10:00 AM UTC+01Kreativni centar "Košnica"Zagreb, Croatia
17 people interested

Djeca trebaju roditelje koji znaju upravljati vlastitim emocijama. Djeca trebaju sretne, ali i tužne i ljute roditelje. Nema dobrih i loših emocija. Sve emocije su potrebne i jednako važne. Ključno je samo to da je roditelj svjestan svoje emocije i da nije njome preplavljen. Jesper Juul to lijepo kaže:

Image may contain: one or more people and text

Doktor Ranko Rajović na konferenciji Mliječni zub posebno je naglasio kako je čak do 12. godine djetetova života najvažnija slobodna igra, a u školi bi to trebali biti likovni glazbeni i tjelesni. Mozak se razvija i najviše uči kroz igru i pokret.
U ime djece apeliramo na naše kolege učitelje da skromnu satnicu ovih predmeta maksimalno iskoriste i nipošto ne odrađuju zaostatke drugih "važnijih" predmeta. Sve može pričekati osim vremena koje prolazi. Jer kako Ranko Rajović kaže:

Image may contain: tree, text, outdoor and nature

Još jedna divna poruka s konferencije Mliječni zub. Važno je znati razlikovati djetetove želje od djetetovih potreba. Dijete ne može biti sretno ako mu nisu zadovoljene potrebe, ali može biti sretno ako mu nisu ispunjene sve želje. Štoviše, time će izrasti u zrelu osobu koja će moći ostati smirena i onda kada se sve u životu ne odvija prema vlastitim očekivanjima.

Image may contain: 2 people, people sitting

Ovu subotu održavamo ponovno naše posebno drago predavanje koje osnažuje roditelje i daje im konkretne alate. Nema tih izazova u sustavu, u društvu i životu općenito, koje dijete neće prebroditi ako ima čvrstu roditeljsku oazu na koju se uvijek može osloniti. Pozivamo mame, a posebno i tate, da nam se pridruže u subotu 17.3. 2018. od 18 do 20 h u Kreativni centar "Košnica" na predavanju i radionici "Odgoj srcem".

MAR17
Sat 6:00 PM UTC+01Kreativni centar "Košnica"Zagreb, Croatia
76 people interested

Danci slove za najsretniju naciju na svijetu. O tajni danske sreće govorila nam je ovaj vikend u Zagrebu Iben Sandahl koja u knjizi "Danski odgoj djece" navodi kako se tajna krije upravo u načinu njihova odgoja koji potiče socijalizaciju, autononomiju, povezanost, demokraciju i samopoštovanje. Njihov cilj su otporna, emocionalno sigurna djeca, koja izrastaju u sretne i stabilne ljude koji zatim taj način roditeljstva primjenjuju na svojoj djeci i ta se baština tako prenosi na sljedeći naraštaj. Danci smatraju da istinska sreća nije samo posljedica dobrog obrazovanja, već djetetova cjelovitog razvoja, jer kako autorice navode: "Kako će izgledati život matematičkog genija ako se ne bude znao nositi s usponima i padovima u svakidašnjem životu?".

No automatic alt text available.

Danas je završila konferencija Mliječni Zub na kojoj smo sudjelovale s dvije radionice i uživale svim srcem. Cijeli sljedeći tjedan dijelit ćemo s vama znanja, misli i poruke Ranka Rajovića, Jespera Juula i Iben Sandahl koje su nas najviše inspirirale i osnažile. Pratite nas!

Image may contain: 2 people, people smiling, shoes and indoor

Drage žene, u vama je čarolija stvaranja novog života, odlučnost vulkana, nježost leptirovih krila i ljepota od koje ponestaje dah. Svaki dan se toga prisjetite i oslobodit ćete tu snagu, tu odlučnost, tu nježnost i tu ljepotu koju nosite u sebi. Sretan vam Dan žena!

Image may contain: one or more people, people standing, ocean, sky, twilight, outdoor, nature and water

Zahvaljujući divnim povratnim informacijama, s veseljem ponovno organiziramo predavanje i radionicu "Odgoj srcem" 17.3. 2018. od 18 do 20 h. Rezervacija mjesta moguća je isključivo prijavom na mail: info@kosnica.hr. Veselimo se druženju s vama 🙂

https://www.facebook.com/events/2058676927740882/?ti=cl

MAR17
Sat 6:00 PM UTC+01Kreativni centar "Košnica"Zagreb, Croatia
76 people interested

Dragi vježbači sreće, naša „Vježbaonica sreće“ prije svega postoji zbog svih vas koji nas pratite, šaljete nam podršku i puno lijepih želja. Svojim radionicama i predavanjima zarazili smo i Kreativni centar "Košnica" pa na webu "Košnice" od sada možete naći našu kompletnu ponudu i pročitati nešto više o Tamari i Tihani, autoricama programa "Vježbaonica sreće". O terminima predavanja i radionica obavijestit ćemo vas ovdje na Facebook stranici i na webu: http://www.kosnica.hr/vjezbaonicasrece.html

Image may contain: 2 people, people smiling

Bez obzira što se odraslima dječji strahovi mogu učiniti smiješnim, za dijete je strah uvijek realan i treba pronaći način kako pomoći djetetu da se osjeća sigurno i zaštićeno. Mnogo je alata koji mogu pomoći djeci da se nose sa svojim brigama i strahovima, a izrada aviončića briga jedna je od njih. Napravimo aviončiće od papira, a djeca na krila aviona napišu ono što ih muči. Tada djeca bacaju avione i zamišljaju kako otpuštaju svoje strahove.
#radionica123udahnisadti

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing and indoor

SMISLI SRETAN ZAVRŠETAK
Odrasla osoba priča strašnu priču, a djeca zatim smišljaju veseo ili smiješan obrat tj. kraj priče.
Svrha ove vježbice je da uzrocima straha dodjeljujemo neuobičajene karakteristike i na taj način nešto što se činilo strašno može postati zabavno. Ovu aktivnost možete koristiti i u svakodnevnim situacijama koje vašoj djeci predstavljaju strah.

#radionica123udahnisadti

Image may contain: 1 person, smiling