Posts
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
VOM Sverige
1.7K Views

Den senaste tiden har det publicerats flera artiklar som belyser risken med råfoder. Artiklarna är baserade på en nyligen publicerad nederländsk studie (van Bree et al. 2017) där det man funnit bakterierna Escherichia coli serotype O157:H7, olika arter av Salmonella, Listeria monocytogenes samt E. coli med resistensmekanismer mot flera vanliga typer av antibiotika. Studien varnar för potentiell risk för smitta av dessa bakterier samt att eventuell resistens smittar från djur ...till människa.

Vi på VOM og Hundemat har ynnesten att endast använda norska råvaror levererade av duktiga norska bönder, under stränga krav från Mattilsynet (Norska Livsmedelsverket). Norge är unikt med en minimal förekomst av sjukdomsframkallande- och antibiotikaresistenta bakterier. Således kan upptäckter gjorda i ett annat land med helt olika antaganden inom både själva förekomsten samt infektionsreglerna och infektionens genomförande inte överföras till Norge.

Zoonoserapporten från Norska Veterinärinstitutet (Jørgensen et al., 2016) visar oss att Salmonella upptäckts mycket sällan i norska besättningar. Norge var det första landet att bli av med bakterierna i kommersiella fågelbesättningar, och i 2016 hade vi den lägsta förekomsten av salmonella på 20 år. 70% av de smittade, smittas utomlands och de flesta som smittas i Norge gör så av importerad mat. VOM och Hundemat testar rutinmässigt både foder och råvaror för denna bakterie.

E. coli, serotyp O157: H7 detekterades 2016 i 0,3% av djuren i norska besättningar. Detta är en mycket liten förekomst jämfört med andra länder.
När det gäller L. monocytogenes är vi också i en mycket gynnsam situation. Av prov som tagits 2016 upptäcktes bakterien endast i sex får, två getter, två nötdjur, en lama och ett rådjur, i hela Norge.

Veterinärinstitutets årsrapport om övervakning av antibiotikaresistens visar en stadigt minskad förekomst i norska besättningar under de senaste 17 åren. Motstånd är ett begränsat problem i Norge och lyckligtvis står vi inte inför samma problem som många andra länder. Bland annat testade prover hos 876 grisuppfödare år 2016 endast en besättning positiv för MRSA.

Narasin, som tidigare använts i stor utsträckning, är nu nästan helt avvecklad bland norska kycklinguppfödare, och i 2015 och 2016 behandlades endast två besättningar med antibiotika.

Även om siffror och statistik berättar att vi befinner oss i en särskilt gynnsam situation, borde vi inte ta det självklart. Tänk på hygien när du hanterar alla typer av foder - tvätta händerna, håll fat och redskap rena och använd god livsmedelshygien när du ska laga mat till dig själv. Var generellt noga med handhygien när du har husdjur.

https://www.vetinst.no/…/rapport…/2017/zoonoserapporten-2016

https://www.vetinst.no/…/78…/NORM%20NORM-VET%20_2016_web.pdf

See More
Videos
VOM önskar Gott Nytt år!
7
1
Gratulerer med dagen Norge 🇳🇴
54
16
VOM önskar en God Jul!
33
Photos
Posts

Vi är så glada över att så många gillar och uppskattar VOM. Vi uppskattar verkligen er! 💕🐕

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
328 Views
328 Views

Tryck på länken för att ta reda på om du kan köpa VOM hundfoder i närheten av dig! 🐕
https://vomoghundemat.se/aterforsaljare/

Image may contain: text and outdoor

Läs mer om oss och varför hunden tycker VOM är ett självklart val. https://vomoghundemat.se/om-oss/

Image may contain: dog

Hacka och strö lite (en nypa) persilja över hundmaten. Det kan hjälpa till för en fräschare andedräkt för din hund. Det innehåller också kalium som är bra för muskler och leder samt betakaroten för ögonen.

Image may contain: text

Recepten vi använder säkerställer hundens behov av näringsämnen. Hög vikt läggs på att energifördelningen mellan protein och fett ska vara rätt och att behovet av mineraler- och vitaminer är täckta.
https://vomoghundemat.se/ratt-hundmat/produktionsprocessen/

Image may contain: one or more people and dog

Svaret är individuellt och självklart beroende på ras och ålder på hunden. Men berätta, hur gör ni? 🐕

Image may contain: 1 person

Idag öppnar MyDog i Göteborg, kom gärna förbi och säg HEJ!😀🐶

https://mydog.se

No automatic alt text available.
No automatic alt text available.

JULTÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
Stort grattis till vinnaren av en EASY PACK!🤗
Angel Malm Fd Wengelin

Det julklingande namnet hon kom på var Tody (från eggtody). Både fyndigt och fint!🙌🏼

...

Skicka ett PM till oss på Facebook innehållande adress så skickas priset hem till dig.
Vi vill tacka alla tävlande för ert fina engagemang! Riktigt kul läsning med en massa bra namn.😄 Vi håller tävlingar titt som tätt, håll ögonen öppna för nästa tillfälle.

See More
Image may contain: text and outdoor

Vi på VOM har haft en mysig jul och hoppas ni med har haft det.😃 På onsdag börjar vi det nya året med hundmässa i Göteborg. Ni är varmt välkomna förbi vår monter för lite hundsnack. Vi ses där!🐶

Läs mer om mässan här -> https://mydog.se/hem/hundutstallare/

Image may contain: dog and outdoor

2018 är snart här. Vi vill tacka alla våra fantastiska hund och kattägare för året som gått, det har varit helt fantastiskt. Nu tar vi nya tag för våra fyrbenta familjemedlemmar inför det nya året!

14 Views

Mellandagsläsning. Lär dig lite mer om oss på VOM!

Om oss Det hela började för många år sedan. Som korvtillverkare och slaktare blev jag kontaktad av en vän som hade en hund som inte tålde någon slags hundmat. Jag blandade då till mat på färskt kött som hunden fick äta och den blev frisk. Efter en tid blev jag kontaktad av olika slädhun...
vomoghundemat.se

Hoppas ni alla har haft en bra julafton.😊🎄
Nästa vecka står vi på MyDOG i Göteborg! Vi kommer även denna gången ha en egen monter på mässan. Har din hund aldrig smakat VOM? Då löser vi det! Kom förbi vår monter för provsmakning.🐶

Läs mer här -> https://mydog.se/hem/hundutstallare/

No automatic alt text available.

Ha en riktigt härlig julaftonspromenad nu!

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
243 Views