Photos
Posts

Во јули 1943 година, американската морнарица, заедно со д-р Френклин Рено спроведе тест на Американскиот Разурнувач USS Eldridge кој е познат како експериментот Филаделфија.

In July 1943, the us navy, along with Dr. Franklin Renault conducted a test of us destroyer USS Eldridge who is known as the Philadelphia Experiment.
Translated

Во антички Египет, мачките биле мумифицирани и погребани со накит, а повредувањето на мачка било прекршок што може да се казни со смрт.

Mystic RealmМитологијаМачките во Антички Египет Од mystodonia - ноември 18, 2017 0 2 Сподели на Facebook Сподели на Твитер Во антички Египет, мачките биле мумифицирани и погребани со накит, а повредувањето на мачка било прекршок што може да се казни со смрт. Староегипетската религија била многу комп...
mystodonia.com
Posts
Mystic RealmАстрологијаПет најголеми астролошки митови за љубовта Од mystodonia - јуни 6, 2013 0 430 Сподели на Facebook Сподели на Твитер Прв мит: Компатибилност на знаковите Секоја натална карта е всушност мапа на небото па во карактерот е вклучено се она што се врти околу Сонцето (кое што престав...
mystodonia.com

За многу луѓе, астрологијата е еднаква на фатализмот. Дневните хороскопи во списанијата се само за забава, не можат да ја пре двидат иднината, барем не точно. И...сто така, со астрологијата не може да се предвиди иднината. Оваа древна наука е само алатка која ќе ви помогне да разберете и да видите како работат космичките закони на вселената (планетите) и какви енергии ги испраќаат на земјата.

See More
For many people, astrology is equal to fatalizmot. Daily Horoscopes in magazines are just for fun, they can't pre-Dvidat the future, at least not exactly. Also, with astrology cannot predict the future. This ancient science is just a tool that will help you understand and see how the cosmic laws of space are working (planets) and what energies send them to earth.
Translated
Mystic RealmАстрологијаКуќите во астрологијата Од mystodonia - ноември 17, 2017 0 3 Сподели на Facebook Сподели на Твитер За многу луѓе, астрологијата е еднаква на фатализмот. Дневните хороскопи во списанијата се само за забава, не можат да ја пре двидат иднината, барем не точно. Исто така, со астро...
mystodonia.com

Слободните Ѕидари или Масони поседуваат храмови во секој поголем град во светот. Нивното братско друштво ја вклучува елитата и светските моќници. Масоните веќе ...со векови создаваат разни теории на заговор и идеи за глобална доминација. Кој се Слободните Ѕидари, која е нивната улога и зошто?

See More
Mystic RealmТеорииТајната историја на Масоните Од mystodonia - ноември 16, 2017 0 3 Сподели на Facebook Сподели на Твитер Слободните Ѕидари или Масони поседуваат храмови во секој поголем град во светот. Нивното братско друштво ја вклучува елитата и светските моќници. Масоните веќе со векови создаваа...
mystodonia.com

Чупакабра – мит или вистина

Chupacabra - myth or truth
Translated
Чупакабра – (шпански: Chupacabra,chupacabras) е легендарно суштество кое што живее на територијата на Америка, и кое што најпрво е забележано на територијата на Порторико. Името го добило поради тоа што ја напаѓало стоката и ја пиело крвта од неа, по
mystodonia.com
“Изгубеното езеро” е име на чуден природен феномен во Орегон за кој што до сега не постои објаснување. Тоа секоја зима исчезнува, буквално кажано истекува, дури има и дупка длабока 3 метри низ која што тече водата. Многу научници се обиделе да ја решат оваа... #мистерии
mystodonia.com
Благодарение на анимацијата направена од повеќе фотографии од телескопот Хабл, можеме да видиме како би изгледало патувањето во вселената со брзина на светлината. Патувањето се одвива низ небулата Gum 29, оддалечена 20.000 светлосни години... #вселена #галаксија
mystodonia.com

Kepler-438b е најслична планета на Земјата

http://mystodonia.com/kepler-438b-e-najslicna-platena-na-z…/

Со анализа на податоците на супер-телескопот “Кеплер”, пронајдени се осум планети со потенцијални услови за живот, а најпогодната е оддалечена...
mystodonia.com
Постојат многу легенди за тоа како е создаден митот за Дедо Мраз.Едната претпоставка е дека тој е верзија на холандскиот Синтерклас, а во различни...
mystodonia.com

Духовите на SS Watertown
http://mystodonia.com/duhovite-na-ss-watertown/

Во Декември 1924 година, танкерот за нафта SS Watertown пловел на својата редовна рута движејќи се кон југ низ пацифичкиот залив во Мексико. Откако го...
mystodonia.com
Сите кои имале барем краток допир со физика и космологија или изгледале барем неколку научно-фантастични филмови слушнале за црни дупки. Тие се...
mystodonia.com
Кјуриозити на Марс сними уште еден необичен објект – камен со совршено измазнета тркалезна форма. На интернет веќе кружат разни теории на заговор...
mystodonia.com
Покрај Big Bang, според Максим Марќевич член на истражувачкиот тим од центарот за астрофизика Смитсониан во Хавард , темната материја е најголемото...
mystodonia.com

The Cloth - Хорор приказна за егзорцизмот (истерување на демони) на католичката црква. Филмот е со српски превод.

junglamovieshd.blogspot.com

Откриена џиновска планета слична на Земјата – 17 пати поголема

Научниците од Харвард-Смитсонијан, центарот за астрофизика откриле сосема нов вид на планета која ја нарекле "Мегапланета", за која теоретичарите верувале дека воопшто не постои. Новооткриената планета го добила името Кеплер-10ц. Стара е околу 11 милијарди години (двапати повеќе во однос на Земјата…
jungla.mk