Photos
Reviews
4.6
5 Reviews
Tell people what you think
Sophie de Haan
February 19, 2013
Voor je dosis inspiratie, kennis, en je netwerk!
Videos
Vrrrrroaam!
3
Design - Vroaam
Posts

Doelgericht communiceren met klanten of collega’s – BNO Academie

Het creëren van een sfeer van wederzijds vertrouwen is cruciaal in ieder gesprek. Als je in staat bent om je communicatie af te stemmen op de stijl van de ander, maak je gemakkelijker contact en komt je boodschap beter over.
Voorwaarde is wel dat je bewust bent je eigen communicatiestijl. Pas dan kun je stijlen van anderen herkennen én kun je hier - door taal en lichaamstaal – doelgericht op sturen.

...

Schrijf je in én leer op 18 mei verschillende stijlen van communiceren herkennen en er mee om gaan!

http://bno.nl/a…/kerncompetentie-47-stijlen-van-communiceren

See More
Kerncompetentie 4/7: Stijlen van communiceren 18-05-2018 t/m 18-05-2018, BNO, WG Plein 600, Amsterdam, 9.30 - 17.00 uur, vanaf 175 euro, academie@bno.nl Bereik meer met je communicatie. Programma In deze module is veel aandacht voor stijlen van communiceren. De deelnemer leert de verschillende stijl...
bno.nl

Een structurele relatie met je klant – BNO Academie

Wat wil je klant, werkelijk? En hoe ga je hierover op een constructieve manier het gesprek met je opdrachtgever aan?

Tijdens deze training leer je discussiëren over een briefing en hoe je aangeeft wat je nodig hebt om tot goed werk te komen. Maar ook krijg je inzicht in hoe de organisatie van de klant er uit ziet en vooral ook wat voor belangen er aan de andere kant van de tafel spelen. Bij voorkeur bouwen jullie een relati...e op die minder projectgericht en dus structureler is.

Schrijf je nu in en leer het op vrijdag 13 april!

http://www.bno.nl/a…/kerncompetentie-37-relatie-met-de-klant

See More
Kerncompetentie 3/7: Relatie met de klant 13-04-2018 t/m 13-04-2018, BNO, WG Plein 600, Amsterdam, 9.30 - 17.00 uur, vanaf 175 euro, academie@bno.nl Leer hoe je een pro-actieve relatie met je klanten opbouwt. Programma Een goede relatie met de opdrachtgever vraagt om inzicht, inlevingsvermogen, niet...
bno.nl