Photos
Videos
OPEN CALL
18
Laatste kans! Laatste kans! Doe vandaag de Waar-is-Wasco?-zoektocht. Stap 1. Ga naar Nest & haal er het boekje met de route! Stap 2. Zoek Wasco! Stap 3. Eindpunt: een limonade en een boom vol Wasco's op de Bijloke! Tot zo!
Kom vandaag en morgen nog naar de Bijloke en trek daarna de stad in!
9
Posts

Binnen exact één week maken we het programma bekend van Drukdrukdruk - Viens vite, on imprime! Een #throwback naar hoe het er vroeger aan toe ging in de boekdrukkunst:
(Via Type & Press)

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
181,916 Views
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

🔠 📇 Zo maak je een pagina op zonder behulp van een computer. Bijna niet meer voor te stellen, maar in 1917 ging het letter voor letter. In deze beelden zijn studenten te zien die in Utrecht voor typograaf in opleiding waren ⤵️

(1917)

Wij gaan voor #CreativeFairPlay. Jij ook? Deel en gebruik de best practices op www.creativefairplay.com voor duurzame, succesvolle samenwerkingen met de creatieve sector.

Een initiatief van Flanders DC en Creative Network. Illustraties door Charlotte Dumortier.

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
388 Views
Creative Network

Creative Network and Flanders DC are proud to launch #CreativeFairPlay a new initiative with seven best practices to collaborate successfully with creative entr...epreneurs. Share our message and find out more on the website https://creativefairplay.com/en

Illustrations by Charlotte Dumortier.

See More
Posts

Het is International Women's Day! Van welke vrouwelijke kunstenaressen zijn jullie fan? (Foto : Georgia O'Keeffe)

Image may contain: 1 person, standing

Zin in een uitdaging? Op onze site staan momenteel een heleboel wedstrijden. Misschien zit er wel iets tussen voor jou? Neem een kijkje.

Philippe Van Snick won vorige week de Ultima voor beeldende kunst. Hij mag ook kunst maken voor het nieuwe VRT-gebouw. Meer weten over deze bijzondere kunstenaar? Canvas maakte een mini-docu: cnv.as/oversnick

It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
10,825 Views
Canvas

"Een kunstenaar heeft altijd het gevoel dat hij van nul moet beginnen." Maak kennis met Philippe Van Snick, kersvers winnaar van de Ultima 2017 beeldende kunst, op cnv.as/oversnick

Gisteren werden de Ultimas uitgereikt en beeldende kunst viel meermaals in de prijzen! In de categorie beeldende kunst mocht kunstenaar Philippe van Snick juichen. De prijs voor vormgeving ging naar Gijs Van Vaerenbergh en de BILL Award ging naar Carla Swerts, een illustratrice.

Ook Museum Plantin-Moretus (waar we met plezier tijdens drukdrukdruk en Drawing Days mee samenwerkten) kreeg een prijs: die voor Roerend Erfgoed.

Proficiat aan alle winnaars! De prijs voor amateurkunsten ging naar Gent Bougement.

Cultuur & Media Coely en Viviane De Muynck bekroond met "Ultima" cultuurprijs Coely en Viviane De Muynck hebben een Ultima award gewonnen. Ook tien andere culturele instellingen, initiatieven en artiesten vielen in de prijzen bij de uitreiking van de Vlaamse cultuurprijzen. Doruntina Islamaj 05 min....
vrt.be

Vandaag gingen we op atelierbezoek bij Tim Volckaert, in Oudenaarde!

Image may contain: 2 people, people standing, shoes and outdoor

Onze Kunstletters abonnees kregen deze maand geen magazine in de bus maar wel dit bijzondere geschenk! Een notitieboekje, met creatieve opdrachten, veel ruimte om te tekenen én mooie illustraties van Gabri Molist. Ook vind je in het pakket een attentie van De Banier Creatief!

Meer weten over ons magazine? Klik hier: http://bit.ly/2wM4131

No automatic alt text available.

Vandaag op het programma: de druk van de affiches voor Drukdrukdruk - Viens vite, on imprime!

Image may contain: screen and indoor

Spannend! We pakken binnenkort uit met een nieuwe versie van ons tijdschrift Kunstletters! We brengen inspirerende verhalen in een nieuwe opmaak en formaat. Kunstletters verschijnt vanaf nu 4 x per jaar. Het eerste nummer mag je in april in de bus verwachten.

Je wil een abonnement? Hierzo!--> http://bit.ly/2wM4131

No automatic alt text available.
Kunstletters updated their cover photo.

Nu het project NEST in de oude bib van Gent op volle toeren draait, komen er ook elders soortgelijke initiatieven bovendrijven. Zo krijgt de oude bibliotheek van Stadsbestuur Waregem ook een nieuwe bestemming. Kom je uit regio Waregem en is dit iets voor jou? Lees onderstaande oproep en stuur een mailtje!

Tot eind 2018 is de oude bib aan cc De Schakel Waregem een open stadslabo. De tijdelijke proefopstelling wil nieuwe dynamieken creëren in de stad en tussen zijn makers.

Al...tijd al gedroomd van een atelier of open werkplek? Nood aan co-working space? Samen met vrienden op zoek naar een plek om te zeefdrukken? Met jouw school een creatief ei te leggen? Heb je een idee voor een evenement? Wil je graag repeteren? Zin om gelijkgezinden te ontmoeten? Goesting om mee te werken aan een project? …

Ben jij op zoek naar een plek om te ondernemen, maken, onderzoeken of proberen in een atelier of gedeelde ruimte? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag wel meewerken aan het idee van iemand anders? Stuur een mailtje naar biblab@ccdeschakel.be met je contactgegevens en je idee/voorstel.

See More
FEB24
Sat 5:00 PM UTC+01BiblabWaregem, Belgium
88 people interested

Binnenkort: Sassafras De Bruyn kiest uit onze webgalerie!

Je kent Sassafras De Bruyn wellicht van de prachtige tekeningen die ze maakt in de rubriek 'De mooiste herinnering' in 'Iedereen beroemd' op één. We zijn dan ook erg blij dat Sassafras binnenkort de volgende keuze uit de webgalerie maakt. Dus: toon je werk en misschien prijkt het in het volgende nummer van Kunstletters. Doen!

Zet je werk nog snel onze webgalerie: www.kunstwerkt.be/webgalerie...
Abonneer je op Kunstletters: http://www.kunstwerkt.be/publicaties/kunstletters/

See More
It looks like you may be having problems playing this video. If so, please try restarting your browser.
Close
6,284 Views
Iedereen beroemd

Shelly vertelt vanavond aan Sassafras over een van de mooiste dagen uit haar leven!

KUNSTWERKT added an event.
February 12

Stefan Peters (1978) is een landschapsschilder van de eenentwintigste eeuw. Hij trekt niet de wijde wereld in, als een openluchtschilder met schildersezel op zoek naar het ideale landschap. Zijn zoektocht onderneemt hij van achter zijn computerscherm, door via Google de wereld rond te reizen.
Hij ziet deze beperking van de beleving van de ruimte net als vrijheid om de ruimtes zelf te interpreteren. Al schilderend transformeert hij de vaak exotisch ogende landschappen, manipul...eert ze en stelt ze voor als maquettes, film- en theaterdecors. Realiteit en fantasie, echt en onecht smelten samen in één werk.

WANNEER: zondag 22 april om 11u
WAAR: Hasselt
PRIJS: 8 euro

BEZOEKEN VOORJAAR 2018: LANDSCHAP

We zien de wereld in sneltempo veranderen. Het klimaat wijzigt en de ecologische problematiek staat hoog op
de agenda. Ook het landschap ondergaat veranderingen. Hoe weerspiegelt zich dat in de praktijk van kunstenaars? Hoe kan 21e eeuwse landschapskunst eruit zien? In het voorjaar van 2018
ontmoeten we kunstenaars die werken rond dit actuele thema.

See More
APR22
Sun 11:00 AM UTC+02KUNSTWERKTGent, Belgium
72 people interested
KUNSTWERKT shared their event.
February 7

Zelf een grafiekatelier of een exporuimte? Haast je! Je kan nog een activiteit indienen tot 11 februari om mee met ons hét grafiekweekend te vieren. Indienen doe je via de website: www.drukdrukdruk.org Extra info nodig? Mail naar fien@kunstwerkt.be

MAY5
May 5 - May 6KUNSTWERKTGent, Belgium
1,262 people interested

WIN WIN WIN!

BAD is een eigenzinnige beurs die je meeneemt in een totaalbeleving van Belgische kunst en design. En, jij kan erbij zijn! We geven 4 duotickets weg.

Dit is wat je moet doen: Reageer voor woensdag 7 februari, om 10u op deze post. 1) Like onze pagina en deze post! 2) Wat is jouw lievelings kunst- of designobject? Vertel het ons! (Reageer hieronder!)

...

Woensdagnamiddag verwittigen we de winnaars. Duimen maar!

See More
Image may contain: text